Циклоферон - антивирусни лекарства , имуномодулатор и адаптоген

Търсите или продавате дефицитно лекарство, нуждаете се от спешна помощ или съдействие.

Циклоферон - антивирусни лекарства , имуномодулатор и адаптоген

Мнениеот bambam2k » 21 Мар 2018, 16:49

IMG_1810.JPG
IMG_1810.JPG (122.97 KiB) Прегледано 3059 пъти

IMG_1812.JPG
IMG_1812.JPG (137.99 KiB) Прегледано 3059 пъти

IMG_1815.JPG
IMG_1815.JPG (143.52 KiB) Прегледано 3059 пъти


Циклоферон, инжекции

Цена - 20 лв за 5 бр ампули
Годен до 10. 2019 г

Циклоферон е ниско молекулярен индуктор на интерферона, което определя широката гама от неговата биологична активност (антивирусна, имуномодулираща, противовъзпалителна и др).
Циклоферон е особено ефективен срещу херпесни вируси, грип и други патогени на остри респираторни заболявания. Той има директен антивирусен ефект чрез инхибиране на размножаването на вируса в ранните етапи на инфекция (1-5 нощ), намаляване на инфекциозността на вирусното потомство, което води до образуване на дефектни вирусни частици. Увеличава устойчивостта срещу вирусни и бактериални инфекции.
Показания:

вирусни и респираторни инфекции
херпес симплекс
профилактика срещу грипни и вирусни инфекции

tsykloferon-1 Циклоферонът се предлага под формата на мехлеми , таблетки и инжекционен разтвор. Няма аналози. Вижте антивирусни лекарства , имуномодулатори и адаптогени .

5 ампули от 2 ml, 12,5%)

Инструкции за употреба

Едно от ефективните лекарства за подпомагане на имунитета е циклоферонът. Такова лекарство се отнася до имуностимулиращи агенти, които имат антивирусни и противовъзпалителни ефекти.
Циклоферон - инструкция

красиво разширени ампули Циклоферонови инжекции активират активността на стволови, имунни и Т-лимфоцитни клетъчни структури. Особено ефективни са имуностимулаторните инжекции на циклоферон срещу хепатит, херпес, респираторни инфекции и грипния вирус.

Лекарството е с ниска токсичност, бързо се разтваря в тъканите на тялото и без ефекти се получава чрез естествени начини (през бъбреците). Особено ценно е приготвянето на циклоферон в лечението на невроинфекциозни патологии като менингит, енцефалит и други инфекции на нервната система, тъй като неговите компоненти са способни да преминат през кръвно-мозъчната бариера без затруднения.

Лекарството не може да се натрупва в органичните тъкани, няма канцерогенни свойства, не предизвиква мутации и алергични реакции. Според резултатите от изследването, инжекционната форма на лекарството е в състояние да поддържа високо ниво на интерферона в продължение на 72 часа и дори без употребата на лекарството. Циклоферонът може да се комбинира с други лекарства като антибиотици, витамини, имуно-усилващи агенти и др.
свидетелство

една ампула отблизо Инжекционна форма на лекарството Циклоферон се използва в терапията на патологични състояния като:

Вирус на човешкия имунодефицит (HIV);
Хепатит с вирусен произход с различни форми (D, B, C, A);
Нервно-системни инфекциозни процеси като бортероза, кърлежи, енцефалит или менингит;
Цитомегаловирусна инфекция;
Херпесвирусни лезии ;
Хламидиални инфекции;
Вторични имунодефицити;
Дегенеративно-дистрофични ставни патологии (например деформиране на остеоартрит и т.н.);
Системни и ревматични заболявания на съединителната тъкан (лупус, ревматоиден артрит и др.).

Дозиране и администриране

Употребата на Циклоферон инжекции изисква строго спазване на инструкциите. Общата терапия се предписва в съответствие с основната патология, но циклоферонът се прилага на пациенти съгласно специфична схема:

Първо на първия и втория ден от лечението;
След това на 4-ти, 6-и и 8-и ден от курса;
След това на 11 и 14, 17 и 20, 23 и 26, 29 дни от лечението.

Ампулите с разтвор трябва да бъдат отворени точно преди инжектирането. Инжекциите се прилагат интрамускулно или интравенозно, първо веднъж на ден и след това върху горната схема. Обикновено имуномодулаторната терапия с циклофоничност трае около 10-12 дни. При необходимост се предписва втори курс на лечение. Препоръчва се комбинирането на терапията с циклофорон с антибактериални лекарства.

В педиатрията Cycloferon също се използва доста активно. Лекарството се прилага на деца в зависимост от телесното им тегло (приблизително 6-10 mg лекарство на 1 kg от теглото на детето). По-специфична схема на лечение се предписва директно от лекаря.
Противопоказания

2 ампули на фона на опаковката Приложените инструкции казват, че инжекциите на Cycloferon са противопоказани:

При наличие на повишена свръхчувствителност към лекарството;
Деца до 4-годишна възраст;
Пациенти с чернодробна цироза на декомпенсирания стадий на развитие;
Бременни, а също и кърмачки.

С известна предпазливост Cycloferon трябва да се прилага при хора, страдащи от изострени храносмилателни патологии като ерозивни или улцерозни процеси в тъканите на дванадесетопръстника или стомаха, дуоденит и гастрит. Освен това е необходимо да се внимава при пациенти с циклогенон, които са склонни към алергии.
Бременност и лактемия

Според експерти и указания за употребата на лекарството, употребата на такова лекарство е противопоказана при бременност или лактация.
свръх доза

Няма съобщения за случаи на предозиране.
Странични ефекти

Сред вероятните странични ефекти на специалистите алергични реакции. Тази реакция обаче е рядка и главно при пациенти с алергии или свръхчувствителност към циклоферон.

Лекарството не повлиява скоростта на реакцията, така че не може да наруши способността за управление на превозни средства или механизми.
Състав и фармакокинетика

обратно опаковане Инжекционният разтвор на Cycloferon се състои от:

Активното вещество - меглумин акринон ацетат (или акриноцетна киселина);
Вода за инжектиране.

Активното вещество на лекарството се отнася до нискомолекулни индуктори на интерферона, така че има доста широк обхват на биоактивност.

След инжектиране на инжекционния разтвор максималното ниво на лекарството в кръвта се наблюдава след един и половина до два часа. Един ден по-късно тя се съдържа в тялото в следи. Полуживотът на Cycloferon отнема около 4-5 часа. При продължителна терапия наркотикът не се натрупва в органичните структури.
друг

tsykloferon-6 Циклофероновите ампули са подходящи за употреба в рамките на 3 години от датата на производство. Лекарството принадлежи към списъка В, той не променя терапевтичните си свойства по време на замразяването.

Пазете ампулите на място, недостъпно за деца и защитени от светлина. От аптеки лекарството се продава само по лекарско предписание.

Ако в ампулите се появи преципитат с разтвора или сянката на лекарството, тогава употребата на такова лекарство е неприемлива. Обикновено лекарството е бистра жълтеникава течност без никакви примеси.
Отзиви

(Оставете отзивите си в коментарите)

С инжектирането на Cycloferon за първи път след раждането, когато по време на бременност три пъти имах сериозни ТОРС и веднъж започнах бронхит. Бях препоръчан от лекар, каза той да пробие с курс от 5 инжекции - 2 последователни дни, една инжекция, а останалите 3 по-късно един ден поразени. След като подобна подкрепа на имунитета не е страдала от настинки и грип за година и половина, за такъв период е имало достатъчно стимулиращ ефект върху имунната система от Cycloferon. Оксана, Самара

Бях предписан на гинеколог, когато ми беше диагностицирана ендометриоза. Купих два пакета с по 5 ампули всяка. С достатъчно скорост - 10 инжекции. Не мога да кажа, че това ми помогна, защото лечението беше сложно. Но е склонен към факта, че наркотикът наистина ускори процеса на възстановяване, защото се отървах от възпаление и болезненост доста бързо. Въпреки че има недостатъци при тези инжекции, те са доста болезнени. След инжектирането болката (и доста силната) продължава около 1-2 минути. И в останалата част съм доволен от лекарството. Лидия Алферова, територия Краснодар

С началото на студа пиеше по различен начин, но се омъжи за лекар и сега спасявам Циклофер. Когато признаците на настинка станат видими, правя 1 инжекция. На следващия ден се чувствам добре, без студ. Основното нещо е да направите изстрел, когато започне студът. Ако болестта вече се е развила напълно, както някога съм имала, курса на лечение - 5 инжекции. И болестта ще премине много по-рано. На следващия ден дори имах студ на устните си. Вярно е, че цената им е твърде висока, но като цяло наркотикът е прекрасен. " Не забравяйте, че циклоферонът се счита за доста сериозен наркотик, поради което трябва да се взема само по медицински съвет. Анута, Красноярск
bambam2k
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Мар 2018, 16:23

Re: Циклоферон - антивирусни лекарства , имуномодулатор и адаптоген

Мнениеот kotka99 » 24 Апр 2018, 20:56

Здравейте , наличен ли е още - две опаковки ли са? Други препарати от този род -тималин, ликопид, полиоксидоний , глутоксим и т.н.имате ли? Интересувам се пишете на kotka99@abv.bg. или дайте ваши кординати . Благодаря,.
Поздрави!
kotka99
 
Мнения: 3
Регистриран на: 24 Апр 2018, 17:33

Re: Циклоферон - антивирусни лекарства , имуномодулатор и адаптоген

Мнениеот kotka99 » 26 Апр 2018, 17:47

Пратих ви отговор на имейла.
kotka99
 
Мнения: 3
Регистриран на: 24 Апр 2018, 17:33


Назад към Зов за помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта