Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
08 Яну 2015, 18:15
Предпочитам с антибиотик и за два дена да съм на крака, отколкото да се влача болен сума дни..
08 Яну 2015, 22:08
mix_twix написа:Предпочитам с антибиотик и за два дена да съм на крака, отколкото да се влача болен сума дни..

Ако не ти се случва много често е лошо, но ако е веднъж на 2-3 години няма проблем, все пак е важно да се грижиш за здравето си, антибиотиците убиват и добрите ни бактерии, така че е по-добре да се стараеш да ги избягваш.
13 Юли 2015, 14:35
Не знам как има хора, които имат смелостта да лекуват пневмонии с билки и чайове, при положение, че може дори и в наши дни да има фатален край от болестта! Толкова сме се филмирали от вредата от антибиотика, че не мислим изобщо адекватно!
14 Юли 2015, 08:08
rabotnata pchela написа:Не знам как има хора, които имат смелостта да лекуват пневмонии с билки и чайове, при положение, че може дори и в наши дни да има фатален край от болестта! Толкова сме се филмирали от вредата от антибиотика, че не мислим изобщо адекватно!
Така е, но не може да се отрече, че и антибиотиците са вредни и то доста. Просто трябва да се търси адекватното лечение и не бива да се отрича нито едно от двете.
24 Яну 2018, 11:43
НИкой няма да каже, че предпочита да си изпие антибиотиците, но когато се налага приема им, не трябва да се мъчим да се оправим, пиейки чай. Много често се стига до болници, заради мисленето, че може да ни се размине пиенето на антибиотик. По-добре да се лекуваме адекватно - да не избързваме с антибиотиците, но и не трябва да ги отказваме при нужда.
11 Яну 2019, 11:12
Всяка ситуация е различна. Понякога билколечението помага, друг път нещата се развиват твърде бързо и няма спасение от АБ. Не си падам по крайностите и търся умереност и разумно решение всеки път.