Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Мнениеот Jully » 17 Май 2018, 11:10

След случая с пострадалото дете, което беше потрошено в Южния парк в София, след като беше премазано от велосипедист, вчера станах свидетел на подобен случай.
Бяхме в парка в нашия град с моите деца и до нас играеха по-малки дечица.
Мина един велосипедист и един с тротинетка - говоря за тийнейджъри, а не за малки деца, каращи с бясна скорост, които минаха буквално на сантриметри от малките деца, а моите незнайно как обиколиха (които също бяха с колелета). За щастие, нямаше пострадали, но тези деца се движиха поне с около 20 км в час (наясно съм колко бързо може да се кара колело!)
Направо профучаха покрай нас!
И ненадейно ми падна в интернет днес думите на майката на момчето, ударило момиченцето в Южен парк - майката трябвала да си държи детето за ръка!
Та с каква скорост се кара по тези паркове, където е пълно с деца! Може ли да караш като бесен, спокойно може да се мине, аз също обичам да карам колело и ходя по парковете, но караме изключително бавно и внимателно в парка, а повелоалеите се отпускаме, или по стадиона! Не може да си част от движението и да не съобразяваш!
Скоро бях във Варна и там ми направи ужасно впечатление, града беше пълен, центъра се пръскаше по шевовете, а велосипедистите караха с невъзможно висока скорост, всички се налагаше да се пазят от тях, сякаш те са на някаква манифистация, на която ние бяхме длъжни да им отстъпваме! Разбирам, че карането на колело е супер важно и полезно нещо, но не може ли всички да се пазим, вместо, заради собствения си кеф да застрашаваме другите, и то особено деца!
И какво излиза, ние родителите трябва да стискаме децата си през цялото време, за да не ги удари я кола, я велосипедист, я някое куче да не ги охапе, я да не ги удари някое агресорче! Можем ли изобщо да си пускаме децата от ръката?!
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Мнениеот marsu » 17 Май 2018, 20:16

Това пък като го прочетох, щях да припадна! Да си го държала за ръка, за да не препречва пътя на засиления колоездач, така излезе! Наистина много млади карат безотговорно, разбирам, че им е тръпка, но да намерят къде да карат, така, че да не застрашават живота на околните! То вярно, че с колело никой няма да убият, но може да се стигне до някое потрошаване, и за кво?!
Аватар
marsu
 
Мнения: 1166
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Мнениеот Lili_gagarin » 18 Май 2018, 12:00

Принципът е такъв, че големият трябва да пази малкия, тука дори не става въпрос за инцидент, причинен от някое 10 годишно дете,което е дете, да кажем, че не е преценило ситуацията, а за възрастен човек. Дори не е попитал дали момичето е добре, уплашил се бил, прав голям мъж, ще се уплаши, някакъв п*тьо е тоя.
Родителите трябва да имат място, където децата им да са в безопасност, за да могат тея деца да опознаят света. Едно време нас само за ръка ли са ни държали... :evil:
Lili_gagarin
 
Мнения: 135
Регистриран на: 27 Яну 2016, 16:01

Re: Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Мнениеот valensiq » 18 Май 2018, 13:58

Идиотско е, на времето ние бяхме пуснати на свобода, децата ни сега ибнез друго трябва да се ограничават супер много. не може и в парковете да нае могат да бъдат свободни да играят и да опознават света. Няма значение, че детето е малко, то не е било на стотина метри от майка си, а дали е имало и метър между нея и детето! Тррябва да се мисли, едно дете не може да се пази, не мога да го оправдая този изплашения, просто не мога!
Аватар
valensiq
 
Мнения: 151
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Можем ли да пускаме децата си в парка?!

Мнениеот Буба Мара » 18 Май 2018, 17:21

Въпросът е спорен. Но от такава майка какъв син може да се очаква?! Очевидно винаги му се е разминавало на този "дрисльо". А относно парковете и където и да е, едно време и ние като деца сме били подложени на много рискове, сякаш чак толкова фрапиращи случки не е имало, или поне аз не помня, но тук по-скоро това че този мъж се е покрил и се прави на невинен и това че вероятно ще му се размине чисто законово мен повече ме обърква.
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 283
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта