Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот Pipilota » 31 Май 2018, 10:17

Гледах репортаж по БТВ, че на българи, а и не само - по принцип, изземат деца от родителите им, заради минимални, според нас проблеми.
Родителите разказват, за извеждане на деца от семейството, заради кариес, забранено им било на родителите да накажат детето, да му се скарат, всеки може да подаде сигнал, че детето е в риск, дори ей така - за отмъщение.
Дали могат да живеят нормално тези деца с такива условия? Децата имат право да правят каквото искат и ако не са доволни от нещо - да се оплакват на тяхната закрилана детето.
Някои български семейства буквално бягат, за да спасят децата си. :shock:
Вярвате ли на всичко това? Наистина ли е толкова астрашно да отглеждаш дете там?
Според цифрите нза 2016 година, в Норвегия са родени около 56 000 деца, 54 000 случая е поела агенцията, а 22 000 деца са изведени от семейството им.
:-| :-| :-|
Какъв е вашият коментар?
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот rabotnata pchela » 31 Май 2018, 12:38

И аз го гледах сутринта репортажа, много странно ми стана, дали наистина това е истина, или са просто извадени случаи, за да се преекспонира проблемът.. :roll:
със сиугрност обаче да ти дишат във врата за всяко движение е много трудно за родителите. Децата надали разбират какво се случва, особено, ако сами подадат сигнал, както се казва, като възможност.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот Буба Мара » 31 Май 2018, 15:38

Чела съм много подобни истории и честно казано не мога да повярвам, че това е истина. Нито искам да го проверявам истина ли е. Дали е с цел да не идват мигранти там, но знам,че всъщност Осло се пука по шевовете от мигранти. Нямам идея това истина ли е, но звучи страховито тази статистика колко деца се раждат и колко от тях биват извеждани от семействата им. На мен ми е интересно в какви семейства ги настаняват, щото излиза,че трябва да има толкова изрядни семейства дето са готови да вземат толкова чужди деца..
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот svetlozara » 31 Май 2018, 15:48

Явно приемни семейства, в които всичко е позволено и може би лошото държание на децата не се приема като тормоз върху тях, ако те самите се държат лошо.
И аз съм изумена от тези истории. Не знам какъв е животът там, но това ми изглежда страшно! По такъв начин всеки да е застрашен, не вярвам тези цифри да са лъжа, обаче.
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот vasi_e » 31 Май 2018, 17:12

Аз също се потресох. В интерес на истината, струва ми се напълно възможно. Преди този репортаж в сутрешния блок, бях гледала и друг, в новините - за невероятната образователна система в Норвегия. Бях въз-хи-те-на и си казах еххх, защо нещата и при нас не са така. Мисля си, че човек винаги вижда само положителното в друга страна, в друга, град, в друго семейство, защото по презумпция на другия му е по-добре. Живях година и половина в чужбина и ми се наложи да се потопя в различна култура - трудно е, даже много. Всичко ти е чуждо и е трудно да се довериш на когото и да било. Неслучайно има български общности навсякъде по света и най-често - те помежду си са си приятели. Не е толкова розово навън, даже никак. Но е по-лесно да се вярва, че има място, на което ще се чувстваме по-добре.
Не бих се учудила, ако наистина това се случва в Норвегия. За нас изглежда абсурдно, но за тях може да е съвсем в реда на нещата. Представете си, че сте отгледани в семейство, в което имате пълната свобода да се занимавате и да правите това, което искате. Няма викове, крясъци и в един момент виждате хора, които постоянно ограничават едно дете, за да го възпитат. Но защо? То си има и свой път и т.н и т.н. Погледнато от различни гледни точки, тази ситуация може да бъде обяснена. Искрено се надявам да е преувеличена от тъгата на хората, но съществува и голям процент вероятност, това наистина да е така.
vasi_e
 
Мнения: 42
Регистриран на: 21 Фев 2018, 11:11

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот kalinka-kuku » 31 Май 2018, 18:42

От там ли беше клипа с училището, където всичко е цветя и рози? може би имат наиситна много либерална политика към децата и все пак, най-добре е да се изглаждат проблемите в семейството.
не може да оставиш детето да прави каквото си поиска. Ами ако изкочи срещу кола?! Кой е виновен?!
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Какво мислите за случващото се с децата в Норвегия?

Мнениеот Malina » 05 Юни 2018, 10:16

Моето мнение е, че всичко е преувеличено. Така както го казах по тв излиза, че защото си много умен ти вземат детето, или защото имаш куче и ти го вземат пак.
Не вярвам да е точно така и все пак по-скоро се изопачават нещата и кой знае каква е истината. Агенцията няма как да се защити, защото информацията, която тя има е конфиденциална.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33


Назад към Социални дейности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron