Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
21 Авг 2018, 16:20
Моят съвет е да запишете час при специалист, който се занимава с репродуктивни проблеми. Изследванията също имат давност и по-добре още в началото да го види професионалист, после да не се наложи да ги правите пак. При всички положения се започва със спермограма за да се отхвърли мъжкия фактор.
22 Авг 2018, 09:11
Момичета, моя приятелка ми сподели, че в Майчин дом има отделение по стерилитет, доста от лекарите които са инвитроспециалисти работят там. Имало и свободен прием! :) Може да се възползваш на първо време, да не бързаш с инвитро процедурите и да се консултираш все пак със специалисти по проблемно забременяване.
Аз определено не бих чакала 5-6 месеца за час в някоя прехвалена клиника, като за това време мога да си дам яснота по някои въпроси, но всеки си решава.
22 Авг 2018, 15:42
Хипотетично проблемът при забременяване не е задължително да те отведе до ин витро клиника. Но за това е необходимо да се направят нужните изследвания и да се види къде е проблемът. Ако проблемът е сериозен, то тогава час за консултация за ин витро не ви мърда.
22 Авг 2018, 16:28
Всички през цялото време тук обясняват как момичето трябва да отиде в специализирана клиника и как един гинеколог, на който тя има доверие, не може да й помогне, което е напълно невярно, защото той може да насрочи всички необходими изследвания, дори и да проведе лечение. Така правят и по малките градове, така правят и в чужбина, никой не се хвърля веднага по клиниките, но не вярвам, някой вече да се навие, след като изчете всички препоръки как е много, много, много важно да отиде точно в клиника, за да може само и единствено там да се възползва от направата на изследвания. Досега аз лично щях да съм отишла при личния си гинеколог, да съм обсъдила проблема и да си бях пуснала нужните хормони и спермограмата, дето се правят почти във всяка лаборатория изследванията. Но не, нека чака 5-6-10 месеца, а за това време, може да е било нещо малко и да са в очакване на бебето.
22 Авг 2018, 16:59
kauda, не съм останала с впечатление, че някой и казва да не ходи при гинеколога, на който вярва, даже не знам да е споменавала такъв. При положение, че вече над година имат неуспешни опити за бебеправене, няма какво да се залъгва, определено има някакъв проблем. Дали е незначителен ще кажат специалистите в областта, според мен това я съветваме всички. Между другото и те са много добри гинеколози, но имат и други специалности. Моите роднини са в Свети Лазар, където лекаря е гинеколог-ендокринолог.
22 Авг 2018, 17:40
Lisandra, няколко момичета са я посъветвали да отиде при своя гинеколог, за първичен преглед, но повечето са отрекли идеята.
Именно, че всички са гинеколози, някои специализирали в различни неща, вярно е, че по клиниките има далеч по-добри условия, но никой няма да тръгне да прави инвитро в кабинета си, където преглежда. Просто мнението ми е, че не е нужно да се отлага и да се чакат месеци, след като могат да се напрвят поне някои базови изследвания - като хормони.
23 Авг 2018, 16:14
Ако до една година бебето не е станало, значи определено говорим за репродуктивен проблем. Тогава гинекологът най-много да ти назначи някои основни изследвания, но другото се прави в специализирана клиника.
23 Авг 2018, 16:18
kauda написа:Lisandra, няколко момичета са я посъветвали да отиде при своя гинеколог, за първичен преглед, но повечето са отрекли идеята.
Именно, че всички са гинеколози, някои специализирали в различни неща, вярно е, че по клиниките има далеч по-добри условия, но никой няма да тръгне да прави инвитро в кабинета си, където преглежда. Просто мнението ми е, че не е нужно да се отлага и да се чакат месеци, след като могат да се напрвят поне някои базови изследвания - като хормони.
Кауда, съгласна съм с теб и отначало написах намомичето, че е по-добре да отиде при гинеколога си! Дории да има проблем, то едни базови изследвания, които 1000000000000% ще бъдат направени и в другата клиника изобщо не пречат, ама никак даже, а напротив! Обаче нали е друго да ходим по клиниките. Нека чакат 4-5-6- месеца за час, изборът си го прави всеки, аз също бих отишла поне за базови хормонални изследвания, което никак не е малко, защото в повечето случаи проблемите са хашимото, инсулинова резистентност.... неща които се решават даже при ендокринолог, ама.... защото в крайна сметка колкото и да имат проблеми хората със забременяване, не всеки случай касае за процедури при специалисти по проблемно забременяванае. Всеки си решава, разбира се :)
23 Авг 2018, 16:33
Защо противопоставяте нещата? Нека отиде на гинеколог, но за всеки случай да запише час и при репродуктивен специалист. Нищо не губи от това, напротив само ще спечели време, ако се окаже, че ин витро е решението.
27 Авг 2018, 18:04
kauda написа:Lisandra, няколко момичета са я посъветвали да отиде при своя гинеколог, за първичен преглед, но повечето са отрекли идеята.
Ама защо веднага я пращате на ин витро процедура. Казвам, че е по-добре да се обърнат към специалист защото всички изследвания имат давност. Не знам точно колко, но мисля, че е два три месеца. Демек ако сега ги направят след примерно три месеца няма да са валидни. Ако са с мъжки фактор и една инсеминация може да помогне, но всички тези процедури се правят в специализирани болници.