Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Мнениеот invisibl3 » 22 Юни 2018, 12:15

Здравейте.
От началото на годината имам здравословни проблеми и след няколко месеца ходене по лекари без да се установи точна диагноза реших да пиша и във форума.
Мъж съм на 29 години. Ще опиша от къде започна всичко като някой неща малко ми се губят поради дългия период от начало до сега. Всичко започна през януари месец с едно рязко ставане сутрин от леглото и силен световъртеж. След няколко минути нещата се нормализираха но през следващите 2 3 дена усещах, че нещо не е наред с тялото ми. Наложи се да си взема 1 седмица отпуска понеже получих продължително ниско кръвно от порядъка 80-50 90-60. Нормалното ми кръвно 110 на 70/80. През този период се започна едно редуване на разтройство и запек през няколко дни придружено с често уриниране. Постепенно нещата отшумяха и тези симптоми започнаха да се проявяват един път в седмицата от сутринта до обяд и след това всичко си идваше на мястото. Правих си какви ли не кръвни изследвания включително и Б12. Всичко е наред. Гледаха ме на ехограф 3 пъти както и веднъж ми правиха пасаж с контрастна каша. Всичко е нормално. Кръвното ми налягане също се нормализира и вече не чувствам такава отпадналост. Симптомите ми в момента са свързани с често подуване и тежест в коремната област в ляво по в горната част и усещането за наличие на течност в стомаха когато съм в легнало положение. Ходенето по голяма нужда е сравнително нормализирано. Изпражненията са леко кашави до твърди. Кризистното състояние с изхождане и често уриниране в момента е доста по рядко. Когато се изправя след по продължително седене и се протегна имам странно усещане в гърдите. Дали е възможно да има проблеми с белите дробове? Правиха ми снимка и там всичко е ОК. Да спомена само, че езика ми е на леки точици и отпечатъци от зъби в краищата. Гастроентеролога ми каза, че най вероятно става дума за дисбактериоза. Това което съм пил до сега е - Real samE за черния дроб, 2 пробиотика и Ashwagandha против стрес и умора както и Б12 капки които се приемат през носа и които продължавам да си взимам сега веднъж седмично. Ще очаквам вашите мнение, препоръки и съвите за това какви изследвания да направя още и какво лечение да предприема.
invisibl3
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Юни 2018, 11:58

Re: Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Мнениеот dessimira.combs » 26 Юни 2018, 17:20

А някой насочил ли ви е да си погледнете жлъчката и черния дроб? Лайфстайла ви и диетата ви имат опеделящо значение също.
dessimira.combs
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Юни 2018, 17:16

Re: Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Мнениеот Frac » 26 Юни 2018, 17:40

Баща ми се оплаква все още от подобни проблеми. И неговите изследвания са нормални, но проблемът му е на нервна почва и проблеми със синя. Редуването на запек и диария, заедно с подуването също му се получават, когато се притесни за нещо, от там му се вдига и кръвното. Абе те са доста навързани нещата. Послушайте доктора и започнете с лечението, сам ще кажете дали има ефект.
Аватар
Frac
 
Мнения: 626
Регистриран на: 23 Фев 2018, 17:55

Re: Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Мнениеот Pipilota » 27 Юни 2018, 09:22

Frac написа:Баща ми се оплаква все още от подобни проблеми. И неговите изследвания са нормални, но проблемът му е на нервна почва и проблеми със синя. Редуването на запек и диария, заедно с подуването също му се получават, когато се притесни за нещо, от там му се вдига и кръвното. Абе те са доста навързани нещата. Послушайте доктора и започнете с лечението, сам ще кажете дали има ефект.

И не е задължително да е на нервна почва и да е слоши изследвания, а по-скоро да има нужда от подобряване на храносмилането и редовно приемане на фибри, като хуск, които спомагат да се нормализира перисталтиката. Отделно и приема на прпобиотици е много важен.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Проблем с храносмилателната система или нещо друго

Мнениеот Nikolaiiii » 17 Яну 2021, 16:06

Здравейте! Не намерих по-подходяща тема, затова ще пиша тук.
От около 2-3 месеца изпитвам тъпа болка в лявото подребрие. Понякога болката е малко по- в ниското, понякога се качва някъде 5 пръста под сърдечната област. Всъщност ми е сложно да я определя къде точно е. От около месец същата тъпа болка се появи и вдясно. Обостря се, когато тичам, тренирам или се изморя. Тогава направо си боли бая. Често имам газове и подувания. Ходя редовно до тоалетна, храня се доста здравословно от миналата година. Даже в началото, преди около 3 месеца, вляво под ребрата точно, постоянно нещо "шаваше" под кожата. Нещо трептеше и мърдаше. Особено като кихна или като се изкашлям и после 5 минути трепти. Без болка. Сега такова трептене нямам, но ме боли. Понякога и без никакво движение. Също усещам повече болка при газове...чувам шум как преминава въздуха и болката намалява доста.
Понякога пък когато тялото ми е отпуснато и като набутам с пръсти вляво около ребрата и усещам някой от органите как се мести почти безпроблемно във всички посоки. Сякаш се е "откачил" от където си е.
Може би е супер сложно да се предположи какво може да е от само един пост онлайн, но заради пандемията и други обстоятелства така и не съм ходил на лекар. Мисля, че трябва.
Сега се сетих, че всичко това започна след едни коремни преси на пълен стомах...
Хубав ден!
Nikolaiiii
 
Мнения: 8
Регистриран на: 13 Ное 2019, 00:43


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта