Каква храна си носите на лятната почивка?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Kremiliya » 04 Юли 2018, 09:44

Не знам за вас, но ние като деца, занимавахме на море с една щайга домати, салами, лютеници, или поне тея неща помня в момента. :roll:
В наши дни сякаш е срамно да кажеш, че си приготвяш някаква храна за лятната почивка, почват се едни коментари "отивам да почивам не да готвя". Разбирам, всеки иска да си почине, затова въпорсът ми е конкретен - каква храна си носите, а не дали само си носите.:) надявам се да получа полезни и практични отговори, защото ни предстои почивка.
Миналата година и аз реших да почивам, бяхме на олинклузив и се хранихме в ресторанта, в резултат на това, всички бяхме с проблеми със стомаха.
Затова тази година съм решила да се приготвя и да взема някои неща от вкъщи, за да си спестя проблемите, които могат да развалят почивката.
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Буба Мара » 04 Юли 2018, 17:11

Добре де.. През лятото коя е тази храна, която ще оцелее по време на почивката без да се развали? На въпроса - има места подходящи за почивка, които не са отдалечени от хранителни магазини да речем. Така че за мен е безсмислено да си мъкнеш храната от вкъщи.. Звучи романтично, ама.. иначе и аз в детството си съм ходила на подобни почивки, но това е защото бяхме голямо семейство с ограничени пари и майка ми все да "икономиса" ... :wink:
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот ivan.stoqnov » 04 Юли 2018, 17:48

От моето детство, спопмените за морето са ми най-скъпи. И сърцето ми се свива като гледам в какво се ее превърнал дивия някога къмпинг Корал. Че тогава лятната почивка беше повече от 2 седмици и тръгвахме за мотеро с пълен багажни с пресни зеленчуци, които баба беше изпратила от село. На задната седалка Жигулито имаше само място колкото аз да седна. Около мен касите с бира, одеала, легени, тенджери. Но сега в тия модерни времена, едва ли моите деца ще се съгласят да идем на такова диво място или пък да тръгнем да им готвим на полевите условия на палатките... Че мисълта ми е ако отивате само за 2-3 дни да вземете някаква храна, която сте приготвили у дома,ама за повече едва ли си струва.. А и да идеш на морето и да не седнеш на брега на ледена бира и пържена цаца, не я разбирам каква ще е тая почивка.
ivan.stoqnov
 
Мнения: 361
Регистриран на: 29 Юни 2018, 11:46

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Локумът » 05 Юли 2018, 09:18

Когато нямахме възможности като сега сме носили храна с нас. Никакъв проблем. Печем пържоли, кюфтета, кебапчета и замразяваме за една нощ, на следващия ден слагаме в торба и айде - напът. Докато стигнем до морето те са се размразили, но са студени. Прибираме ги в хладилника - вземахме си квартири с хладилник. Преди плаж изваждахме в чиния това, което ще обядваме и като се върнем, то си беше окей да се консумира, не е топло, но става.
На място купуваме зеленчуци и си правим салата, или таратор.
Купувахме също 1 голям буркан лютеница и с нея филии преди плажа. Никакви проблеми не сме имали, обаче спестявахме доста пари от излишно излизане на вечеря.
Вече почиваме само в Гърция и тоя проблем го нямаме с храна, но няма нищо срамно, човек да се разпростира според чергата си. А то че винаги по плажа се купува нещо е ясно, не вярвам госпожата да иска да ограничи на 100% разходите за бира и цаца.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Monika_Spasova » 05 Юли 2018, 10:21

Една приятелка, хора с неголеми възможности, също си носят храна. Даже ме научи и аз да го правя и не съжалявам. Сутрин по морето за закуска могат да се открият само гадни храни, като някакви закуски, такива, които познаваме и тук в града. Преди се тъпчех само с такива неща по плажа.
Като бяхме с тях на море, тя ми сподели, че си вземат така както е казал локума - печено месо и си хапват от него, тя даже си носеше и тостер за да си топли вътре.
Аз си взех колбаси, кашкавал, сирене, масло и си имахме неща за мазане, още като пристигнахме гладни, а и после сутрин преди плаж.
Много е добре да станеш и да закусиш ислед това да отидеш на морето, отколкото да ядеш закуските, които се правят със застояло олио. пък нека им е смешно на околните, на никой не държиш сметка да се обясняваш защо си носиш храна
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Lollipop » 05 Юли 2018, 16:31

Аз съм носела,като голямата ми дъщеря беше малка и аз тъй вземах неща за сандвиич и носих. Носила съм кана за вода да варим яйца там аи да има гореща вода за попара.
Не съм умряла от срам, минало заминало. Сега пак ходя с гнус на морето, много са гадни повечето места, на които може да се закусва. Или примерно палачинките поплажа, дето цял ден пече слънцето тея теста и продукти...
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Буба Мара » 05 Юли 2018, 16:56

Аз също когато ходя на море със семейството си не ям по заведения. Вариантът на Локумът е доста добра идея, не съм се замисляла, но за хора, които сме без личен автомобил не е опция. Взимаме възможно най-малко багаж и както казах по-горе, хранителните магазини не са чак толкова далече, така че от там има всичко необходимо за готвене (особено ако сме на място с прилична кухня). Но под готвене се готвят само неща тип "на бързо" все пак не сме отишли да почиваме и денят да минава в готвене. ама едни макарони, разни сандвичи и една баница толкова могат да се направят :) Например :+1:
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Frac » 05 Юли 2018, 17:19

Ние си носим-домати, краставици, хляб, салам, кроасани, чипс, бира, а понякога и диня по пътя към морето сме взимали. На мен си ми е удобно, защото сутрин или следобед правя закуска на децата - това ми спестява търсене на подходяща храна, време и някой лев. Разбира се на плажа не се лишаваме от цаца, царевица или сладолед :) А и друго си е да имаш нещичко под ръка в стаята :wink:
Всъщност храната, която взимаме не е много, а и бързо свършва :) Не знам при вас как е, но на нас ни се отварят апетита доста на морето :razz:
Аватар
Frac
 
Мнения: 626
Регистриран на: 23 Фев 2018, 17:55

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Rali_hr » 06 Юли 2018, 14:47

Носила съм и още нося, плодовете на морето са много скъпи, затова вземам от тука в хладилна чанта, моите деца много обичат и всеки ден се яде някой плод и наистина разликата в цените е осезаема, затова купувам от тук, а и ние сме на 200км от морето, не е фатално. :mrgreen:
На влизане в Бургас миваваме през Лидл и си купуваме колбасите, които обичаме, за да нае ги мъкнем в жегата.
И така имаме за закуска сутринта и следобед, а вечер хапвахме по ресторанти, или на плажа - бира с цаца, картофки ...
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Каква храна си носите на лятната почивка?

Мнениеот Malina » 06 Юли 2018, 16:33

Купувам от магазините там неща за сандвичи за сутринта, иначе се храним по ресторанти, а на обяд най-често си купуваме от палачинките, които са близо до плажа.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта