Кампания "Освободете тротоарите" стартира в столичен квартал

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Кампания "Освободете тротоарите" стартира в столичен квартал

Мнениеот Rali_hr » 19 Сеп 2018, 12:27

Сутринта гледах репортаж на майки от София, кв. Стрелбище, които организират такава кампания "освободете тротоарите", като вид протест срещу спрелите коли по тротоарите. В София със сигурност проблемът е голям, защото градът се пука по шевовете от навалица и е разбираемо, че прпоблемът е сериозен и от Общината трябва да положат доста усилия, за да го решат.
Но как стоят нещата по малките градове, бих казала по същия начин. При нас сложиха доста антипаркинг колчета, по централните улици, разбира се, никой не мисли за кварталите. Разбирам и шофьорите, аз също съм, понякога няма как да се паркира, дори за кратко, за дълго, няма места. Но все пак, кой е виновен за това паркиране по тротоарите, оправдавате ли шофьорите, дали пък пешеходците не преиграват, като се правят на жертви излишно.
Кой е виновен и как може да се реши проблемът, някой има ли конкретно предложение?
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Кампания "Освободете тротоарите" стартира в столичен квартал

Мнениеот Stark » 19 Сеп 2018, 12:42

Шофьорите често имат едно чувство за асобственост и сякаш те са по-важни от останалите. Има много майки с деца, не могат да са по улиците, когато видят човек на платното почват да мрънкат и да крещят, а в същото време спират където им падне. Да не говорим и за инвалидите, то стига, че по принцип държавата ни се държи с тях, сякаш нямат работа да живевят изобщо, ама и ние не им помагаме.
Разбирам, че има нужда от изграждането на паркинги, но всеки гледа да спре колкото се може по-близо до целта си,уж за малко, но то 10 човек да спират постоянно за малко, пак си прави коли нон стоп по тротоарите. Когато дават разрешителни от общината да се строят блокове навсякъде, да мислят и за осигуряването на паркинги, защото буквално място няма!
Аватар
Stark
 
Мнения: 260
Регистриран на: 14 Мар 2017, 12:00


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта