Почистване на керамичен плот на печка Беко

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Почистване на керамичен плот на печка Беко

Мнениеот new_girl » 03 Окт 2018, 14:00

Имам страхотен проблем с керамичния плот на печката си Beko. Забравих млякото и то изкипя, сега просто се чудя какво да правя. Знам,че не трябва да почиствам с абразиви, за да не се надраска плотът. Пробвах с домакинската гъба и препарат Medix за миене на чинии, но резултатът е незначителен. Мислех си за сода за хляб, но не посмях. Ядосвам се, защото печката ми е нова, а аз успях да съсипя плота й толкова бързо. Моля, дайте ми съвет с какво да почистя загорелите петна от мляко върху керамичния плот?
Аватар
new_girl
 
Мнения: 15
Регистриран на: 02 Окт 2018, 09:44

Re: Почистване на керамичен плот на печка Беко

Мнениеот Adhoc » 03 Окт 2018, 14:03

new_girl написа:Имам страхотен проблем с керамичния плот на печката си Beko. Забравих млякото и то изкипя, сега просто се чудя какво да правя. Знам,че не трябва да почиствам с абразиви, за да не се надраска плотът. Пробвах с домакинската гъба и препарат Medix за миене на чинии, но резултатът е незначителен. Мислех си за сода за хляб, но не посмях. Ядосвам се, защото печката ми е нова, а аз успях да съсипя плота й толкова бързо. Моля, дайте ми съвет с какво да почистя загорелите петна от мляко върху керамичния плот?


Мисля, че проблемът е в печката. Беко са марка с много лошо качество. У дома сме с Горение и нямаме никакви проблеми, керамиката издържа доста и на почистващи препарати и на разсипано/разляно от ястията.
Adhoc
 
Мнения: 67
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07

Re: Почистване на керамичен плот на печка Беко

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Окт 2018, 15:07

Не знам има ли значение марката, аз съм с Whirlpool, имам познати с БЕКО, които ги поддържат добре.
Почиствам плота с твърдата страна на домакинската гъба, както и с един препарат от Лидл, за съжаление не можах да го намеря в интернет, за да сложа снимка, довечера ако не забравя ще го снимам.
Намазвам добре с препарата и оставям за 10-20 минути, след което изтърквам. Не мисля, че е възможно само с меката страна на гъбата да се поддържат плотовете, та не се и притеснявам толкова от надиране, за което всички говорят, плота ми е на 1 година, а изглежда като нов, само под светлината и пред определен ъгъл се вижда, че не е огледален, но мисля, че това си е и заради самото забърсване ефект. :)
А конккретно за млякото, мога да ти препоръчам освен препарат, който да е точно за мазнини и фурни, да използваш и ножче за керамични плотове, от него също съм изключително доволна, особено за сериозно загорели мазнини. Има ги такива ножчета по домашните потреби, приличат на малки шпатули.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53


Назад към За дома – съвети и идеи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта