Вече застудя, доматите не са ми така вкусни, а краставиците са скъпи, при това - пластмасови. Време е да обърнем внимание на салатата с прясно зеле - мъжката салата на България.
Обожавам я, но искам да споделя един малък трик, който я прави превъзходна - от приятели с ресторант видях следното:
- Нарязват зелето на дребно, за салата
- Както е с купата, не си играят да го мачкат, а го слагат в микровълнова печка за 15-25 секунди ( в зависимост от размера на съда)
- Вадят го, слагат морковите, оцет, зехтин и кервиз някое листо и го оставят покрит съда в хладилника за час.
Ще си изядете пръстите с мекото и вкусно зеле, което хрупа. Колко ракии се изпиват, няма да кажа.
Вие имате ли иновации в тази традиционна мъжка салата за зимата?