Цената на извънбрачната връзка

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот Tzura » 17 Окт 2018, 16:38

Наскоро попаднах на тази тема и на няколко коментара от жени дори, които имат извънбрачни връзки. Естествено вече отчаяни от цялото криене и лъжене на съпруга и децата си. Не струва ли прекалено скъпо една извънбрачна връзка и не говоря само са финансовия фактор. В крайна сметка тук човек плаща с цената на емоциите и времето си. Колкото и оправдания да си намираме. Колкото и срещи с приятели да си измисляме, не е ли прекалено скъпо времето, което се отделя на любовника/любовницата. Особено когато в картинката има деца. Деца, които биват оставяни при брачния партньор и се ощетява времето с тях, за да бъде прекарано то с човек, с които не се знае дали някога ще имате общо бъдеще.
Моя приятелка в момента е в такъв тип връзка. От нея знам, че често лъже съпруга си, че е в командировка за ден до друг град (добре, че работи като търговски представител), а в същото време е с любовника си. Понякога му казва, че прекарва времето си с мен и по този начин дори ме въвлича в цялата ситуация. Нямат деца, не е щастлива, но продължава да стои в този брак. В същото време и любовник има. Твърди, че се влюбва в него, а не се развежда.
Сякаш е по-тежко да си жена в извънбрачна връзка, отколкото мъж. Мъжете по-трудно се привързват, по-лесно им е да не дават обяснения къде са скитали по цяла вечер. Дори да бъдат хванати, по-лесно им прощават и обществото им лепи по-малко етикети. Жената веднага бива обявена за уличница и каква ли още не. НО ако мъж изневери, непременно жена му е крива. Я не обръщала повече внимание на децата, я нещо друго. Права ли съм?
Tzura
 
Мнения: 3
Регистриран на: 17 Окт 2018, 16:21

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот Тъжна Луна » 17 Окт 2018, 17:06

нцъ. не си права. пък относно твойта френдка - наскоро един мой приятел ми сподели как е бил зарязан след 12 години връзка и скоро след това бившата се оженила. идеята му беше, че ние жените не пускаме клона докато не се хванем задруг. до някъде го подкрепям макар и до някъде да е камък в нашата градина. и не мисля че на жените им е по-трудно да кръшкат от колкото на мъжете. още по-тъпо е фльорцата да казва че си й приятелка и да сте поставя в тва положение. използвачка е, а ти си балък.. нищо лично :roll:
Аватар
Тъжна Луна
 
Мнения: 262
Регистриран на: 23 Фев 2018, 13:11

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Окт 2018, 19:56

За мен това е висока цена! Наистина... не само заради времето, но това да убиваш едно доверие не аго разбирам. А и крадеш шанса на другия човек да си намери също някой, с койо да бъде щастлив. аз никога не съм таила лоши чувства към бившите си, за мен са добри хора, които съм избрала и с които сме се "разминали". Не си представям да хойкам с друг и да си отавя мъжа у нас излъган. Представям си да хойкам с друг, но и да се разделя с мъжа ми преди да почне по-същинско хойкане. Всичко друго ми е неестествено и неразбираемо.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот Михнев » 17 Окт 2018, 22:20

Зависи какво търсите от една извънбрачна връзка - секс, емоции, разбиране или свобода на изразяването? Цената може да е много различна.
Михнев
 
Мнения: 50
Регистриран на: 15 Окт 2018, 19:57

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот gabinka_80 » 18 Окт 2018, 09:48

Разводът ми беше заради лошо отношение и извънбрачна връзка от страна на съпруга ми тогава. Не разбирам тази логика, от една страна той имаше любовница, но беше против да се разделим, сякаш аз бях доброто му име пред света, а през цялото време ме потискаше.Цената, която се плаща не е само от този, който ходи, а и от половинката му, която си стои вкъщи с детето.
gabinka_80
 
Мнения: 300
Регистриран на: 15 Юли 2016, 12:22

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот fawla » 18 Окт 2018, 11:07

Цената наистина не е ниска на извънбрачните връзки, винаги единия наранява другия и за какво... като тръгне да се разваля връзката, трябва да се сложи край, а не да се поддържат отношения, които нямат бъдеще.
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот Dalia » 23 Окт 2018, 17:52

аз лино не бих се вкарала в този филм. Или с единия или с другия средно положение при мен няма. Ако не съм щастлива с този мъж, с който съм в момента, то затова ще се появи и другия. Но заради времето прекарано с него, не бих го лъгала и за една секунда, казвам не съм щастлива и тръгвам. Това че вашата приятелка си стой и лъже мъжът си, тя лъже най-вече себе си. Може да е заради материална изгода, сега ако е заради деца бих я разбрала, но в другия случай, си е чиста авантюра и явно няма чувства и към този свой любовник.
Dalia
 
Мнения: 557
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот skyfly » 24 Окт 2018, 09:07

Минала съм през това, мъжът ми имаше любовница, бяхме стигнали почти до развод, но се промениха нещата, преосмисли живота си и всъщност, това ни беше един "шут" по връзката, която да ни накара да си обръщаме повече внимание и всъщност да съживим отношенията си.
Това да бъдеш наранен по този начин е изключително неприятно - факт, но пак зависи от хората, ние успяхме да преминем през това и не се обръщаме назад.
Но да знаеш, че половинката ти е с друга, някъде, забавля се, вместо да е със семейството си е наистина убийствено. Повечето двойки нямат късмет да подобрят отношенията си и рано или късно се стига до развод.
Аватар
skyfly
 
Мнения: 384
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот fawla » 24 Окт 2018, 09:45

Чудя се как могат жените да простят, за мен това е направо немислимо!
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Цената на извънбрачната връзка

Мнениеот Буба Мара » 24 Окт 2018, 11:09

Жените често не прощават. Нито прощават, нито забравят. Но се научават някак да живеят с това. Защото понякога разумът надделява, особено ако "съгрешилия" осъзнава вината си и има желанието да работи за общата връзка, особено ако тя си струва и за двамата. Но за мен изневярата също е неприемлива, добре че не ми се налага да правя избори. :+1:
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта