Злопаметни ли сте?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Злопаметни ли сте?

Мнениеот Mon_ton » 04 Авг 2015, 12:43

Боже, рядко им се получава. :) Злопаметността е запазена марка на всички нас - жените, не защото сме по-слаби, просто ни е вродено да мрънкаме за нещо. А когато няма за какво - винаги може да потърсим в архива за нещо.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 04 Авг 2015, 13:12

Стига глупости, не са само жените злопаметните, мъжете пък сякаш са света вода, моля ви се абсолютна лъжа е това!
Аватар
Anka

Мнениеот fawla » 24 Ное 2015, 16:35

Anka написа:Стига глупости, не са само жените злопаметните, мъжете пък сякаш са света вода, моля ви се абсолютна лъжа е това!

Точно така, не знам защо всички лоши качества все на жените ги приписват! :evil:
Аватар
fawla

Мнениеот nadqta » 24 Ное 2015, 16:58

fawla написа:
Anka написа:Стига глупости, не са само жените злопаметните, мъжете пък сякаш са света вода, моля ви се абсолютна лъжа е това!

Точно така, не знам защо всички лоши качества все на жените ги приписват! :evil:

Да, не разбирам защо всичко това трябва да бъде причинявано и да бъдем полово разграничавани по този начин :shock:
nadqta

Мнениеот fairy » 07 Мар 2016, 15:57

Защо да се натоварвам с лоши неща и да се връщам към тях? Животът е достатъчно гаден, че да си го усложнявам и сама. Колкото по-бързо спреш да обръщаш внимание на лошите, неща, които са ти се случили, на лошите думи, които си чул по свой адрес, на лошите постъпки, на които си станал жертва, толкова по-добре. Злобата разболява. Но и не трябва да си забравил уроците, които си извлякъл от тези ситуации.
fairy

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Мар 2016, 16:55

fairy написа:Защо да се натоварвам с лоши неща и да се връщам към тях? Животът е достатъчно гаден, че да си го усложнявам и сама. Колкото по-бързо спреш да обръщаш внимание на лошите, неща, които са ти се случили, на лошите думи, които си чул по свой адрес, на лошите постъпки, на които си станал жертва, толкова по-добре. Злобата разболява. Но и не трябва да си забравил уроците, които си извлякъл от тези ситуации.

Уроците не са ли равносилни да си злопаметен? Аз запомням случките с тези хора и ги избягвам - самите хора, какви поуки мога да си взема - че не всеки е такъв, какъвто казва, не мога да прощавам и да си мисля, че вземам само поуката, трябва да се запомни и това, което са ти причинили, пък нека пак да е злоба. :mrgreen:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот roksana » 12 Мар 2016, 17:07

marsu написа:
fairy написа:Защо да се натоварвам с лоши неща и да се връщам към тях? Животът е достатъчно гаден, че да си го усложнявам и сама. Колкото по-бързо спреш да обръщаш внимание на лошите, неща, които са ти се случили, на лошите думи, които си чул по свой адрес, на лошите постъпки, на които си станал жертва, толкова по-добре. Злобата разболява. Но и не трябва да си забравил уроците, които си извлякъл от тези ситуации.

Уроците не са ли равносилни да си злопаметен? Аз запомням случките с тези хора и ги избягвам - самите хора, какви поуки мога да си взема - че не всеки е такъв, какъвто казва, не мога да прощавам и да си мисля, че вземам само поуката, трябва да се запомни и това, което са ти причинили, пък нека пак да е злоба. :mrgreen:

Това, че помниш какво са ти причинили не винаги е злоба. Ако не изпитваш омраза или желание за отмъщение, според мен не е злоба. Спомняш си го като лош момент от живота ти и човекът спира да съществува за теб.
roksana

Мнениеот silver933 » 01 Апр 2016, 13:39

Ама за прошка нищо не прочетох и тва ако не е да си злопаметен не знам кое е. .. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот zagrijena » 01 Апр 2016, 14:26

Прошката е сложно нещо. Може сто пъти да кажеш, че прощаваш, но дали наистина е така? Как осъзнаваш, че наистина си простил?
zagrijena

Мнениеот miron » 06 Апр 2016, 15:50

zagrijena написа:Прошката е сложно нещо. Може сто пъти да кажеш, че прощаваш, но дали наистина е така? Как осъзнаваш, че наистина си простил?

КОгато забравиш и престанеш да споменаваш въпросната случка. Докато говориш за това и я повтаряш, то значи не си простил, въпреки че се опитваш да убедиш другите, че е така.
miron

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси