Ще ми се да разнообразя малко храненето през делничните дни, но за целта си търся нещо хем оригинално и различно, хем да се приготвя бързо и лесно. Омлет, миш маш, картофки, разни хапки са ясни. Приготвяте ли нещо по-различно като вкус и комбинация от продукти? :)
Оф болна тема ми е храненето през седмицата, винаги се въртя около яйца, но крем супи също влизат в числото за през седмицата, ориз със зеленчуци и месо, както и различни яхнии, които отнемат малко време. Бързо се притогвят модерните в наши чни елда и киноа, но пък кой ли ги обича...
Моите деца не обичат крем супи. Иначе супи все има вкъщи, ама уж нещо различно да е. А относно киноата и елдата - много успешно ги добавям в менюто като заместител на ориза. Тоест, не преобладават, а слагам малко от тях и малко ориз. Пак е по-добре от нищо
У нас мама често през седмицата приготвя спанак с ориз, омлет със зелена салата, запеканки, гювечета, червена леща, грах, елда, палачинки, нахут много обичаме и го готви често.Винаги купуваме нащата в буркани - боба и нахута, прави понякога и зеле, то става бързо, реже го през уикенда и го сварява за 1 час вечерта, после само добавяме домати. Ние не ядем обаче много месо и така спестяваме много време.
Не че е нещо много интересно, ама пък е вкусно и сполучливо! Обикновено държа във фризера 1-2 пилешки филета. Така спасявам положението.
Пилешко със соев сос и зеленчуци Пилешкото месо се нарязва на жулиени и заедно със ситно накълцания чесън се поставя в загретия в дълбок тиган зехтин. След малко се добавят соевия сос и подправките - сол и черен пипер. Щом пилешкото месо е почти готово, се добавят нарязаните зеленчуци, нарязани на пръчици, а също и зеленият боб от буркан (ако харесвате зелен боб).
като казахте пилешко филе се сетих за моята любима рецепта за филета. Подправям ги със сол и черен пипер и ги слагам на тиган с малко зехтин, когато са готови добарявам 1 чаена лъжица мед и 2 балсамов оцет, разбърквам и когато крилцата се карамелизират в сместа сервирам и поръсвам със сусам. Със свежа салата имаме идеална вечеря.
sky_100 написа:Никога не съм приготвяла пилешкото с мед и определено ще експериментирам. Направо ми се прияде, както е и обедно време
Пробвай става много вкусно и приятно. Меда карамелизира, ако искаш може да ползваш и кафява захар, но с мед става по-бързо и затова избирам този вариант.