Защо има все повече случаи на изнасилване в България

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Защо има все повече случаи на изнасилване в България

Мнениеот kalinka-kuku » 27 Мар 2018, 09:03

Не знам дали разбрали за обвинението на таксиметров шофьор, изнасилил 15 годишно момиче. Според жена му, такова нещо е нямало, той дори си спял вкъщи човека, а жена му разбрала за случилото се от някакви батки, дошли да се саморазправят с него.
Момичето отдавна живеело само (изнасиленото) и било приятелка с обвинявания шофьор.
След този случай се замислих, дали се страхуваме да се качваме по таксита, имам много приятелки, които изпращат децата си - много по-малки, да се возят с таксита с непознати хора, защото просто нямат друг избор. :roll:
Освен, дали вярвате, че се е случило нещо подобно, то вие страхувате ли се да се качвате на такси?
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот Malina » 27 Мар 2018, 14:39

Дне спрочетох за тази история и не мога да кажа със сигурност, гледната точка на момичето не я знаем. :roll: но може и да е измама, каквито хора има в наши дни, като нищо да очернят някой ей така за спорта
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Мар 2018, 16:29

Не знам какво да ви кажа... не съм чула особено за тоя случай. :roll: Но може и така да е било, не ги знаеш какви са тея таксиметрови шофьори..
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот Jully » 28 Мар 2018, 10:16

Снощи слушах по новините, много грозна история, сигурно обаче е направил нещо такова, кой лъже за подобни неща, а и нали има експертизи и т.н... дори и да е било доброволно, както се опитват и това да прокарат като идея, то пак касае дете, което е наказуемо!
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот Буба Мара » 28 Мар 2018, 13:21

Дали вярвам или не - работата е там че постоянно играем на тото едва ли не с нашия си живот и с този на децата ни, който не и поверен и носим отговорност за него. Ежедневно много родители се налага да правят избори и да поемат рискове. Аз съм един от тях. Пускам детето си само в такси, когато се прибира от училище, ползвам услугите на една и съща фирма и до сега не сме имали проблеми.
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот vanessa_ » 28 Мар 2018, 14:11

Буба Мара написа:Дали вярвам или не - работата е там че постоянно играем на тото едва ли не с нашия си живот и с този на децата ни, който не и поверен и носим отговорност за него. Ежедневно много родители се налага да правят избори и да поемат рискове. Аз съм един от тях. Пускам детето си само в такси, когато се прибира от училище, ползвам услугите на една и съща фирма и до сега не сме имали проблеми.

Наистина е много страшно! Родителите често са притиснати, оосбено с по-малките деца, айде по-големи, не че колко ще могат да се защитят, но.. друго е, обаче разни пайтачета, кофти е, но когато нямаме възможност е много, много трудно.
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: Вярвате ли, че таксиметровия шофьор е изнасилил момиче?!

Мнениеот Stark » 28 Мар 2018, 16:24

Не го отричам, на мен ми се случи същото, както съм ви и разказвала вече. Представям си какво преживява това момиче, а и тепърва следват усложненията, съдилищата, доказването, връщането към тоз случай и т.н... никой не би излъгал за нещо толкова ужасно, а и нали има лекари, сигурно са направили експертиза, след като е имало и побой, има и рани.
Аватар
Stark
 
Мнения: 260
Регистриран на: 14 Мар 2017, 12:00

Къде се крие причината все повече българки да стават жертви на насилие?

Мнениеот Ива Тодорова » 05 Ное 2018, 16:19

На всеки две седмици една българка, жертва на насилие, умира.
Според мен причините са няколко – българската жена се страхува и срамува да говори за това. Така е възпитавана, така й е внушавано. Учена е че жената трябва да е покорна, послушна, да се съгласява с мъжа си. Друга причина е недоверието в институциите, които трябва да ги закрилят. Било то полиция, домове, приюти. Образованата жена може би не би търпяла, защото има по-голяма независимост. Така че сигурно и образованието има ключова роля.
Ще настигнем ли шведите в тази черна статистика? :roll:
Аватар
Ива Тодорова
 
Мнения: 148
Регистриран на: 26 Окт 2018, 10:37

Re: Къде се крие причината все повече българки да стават жертви на насилие?

Мнениеот Буба Мара » 05 Ное 2018, 16:29

Аз смятам, че това е като темата с циганите. Тези неща са ставали винаги, просто по някаква причина сега започна да се говори по-интензивно по темата и да се обръща по-сериозно внимание на тези въпроси. Има още много какво да се желае, но дано това е крачка към разрешението на проблема. Доверие в институциите няма за всякакъв вид тормоз, не само конкретно коментирания. Мен повече ме притеснява, че докато насилниците почнат да получават това, което им се полага, а именно - две девятки в кратуната (с извинение за израза) ще се увеличат още повече тези случаи, защото всякаква паплач ще реши,че е още по-недосегаема, а на това отгоре ще се превърне в медийна звезда! :-|
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Re: Къде се крие причината все повече българки да стават жертви на насилие?

Мнениеот Алиса_В » 06 Ное 2018, 17:22

Може наистина преди да не са ставали публично достояние тези престъпления, но аз и сега се съмнявам че всеки побой или изнасилване става известно на съответните органи.
Според мен проблемът е в мирогледа на жените. Особено на по-старите поколения им е набивано в главите че мъжът решава, че те трябва да са до него и в неговата сянка и така нататък. И сред младите има такива, но в техния случай си мисля че е въпрос на ниска самооценка. Едва ли не, няма да намерят по-добър, кой ще ги хареса...
Алиса_В
 
Мнения: 125
Регистриран на: 29 Окт 2018, 14:49

Следваща

Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта