Дъщеря ми участва във фейсбук конкурс. Никога повече!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Дъщеря ми участва във фейсбук конкурс. Никога повече!

Мнениеот viviann » 09 Ное 2018, 15:31

Дъщеря ни обича да рисува. Решихме да изпратим нейна рисунка в един ФБ конкурс. Целта не беше толкова наградата, в случая тя беше по-скоро поощрителна. Искахме да си сверим часовниците, докъде е стигнала с таланта си. А и да свикне с някаква форма на състезания. Обаче бях потресена какви рисунки, по-точно драсканици, обраха първите места. Поразрових се как се оценяват творбите и всичко ми се изясни :evil: То било само с лайкове. Казал примерно Драган на всичките си приятели, те споделили със своите и така стават нещата. Реално няма професионалист, който да даде наистина обективна оценка на рисунките.Е, какъв е смисъла?! Дъщеря ми после ме пита защо тази рисунка, на която нищо не се разбира, е спечелила...И какво трябва да й обясня?! :banghead: Така че ние с тия измислени ФБ конкурси приключихме. И аз брах нерви, и детето се разочарова, при това не особено справедливо.
viviann
 
Мнения: 161
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:16

Re: Дъщеря ми участва във фейсбук конкурс. Никога повече!

Мнениеот Мики Маус » 28 Авг 2019, 16:30

В повечето случаи конкурсите във Фейсбук са на принципа на събрани харесвания. Няма жури или компетентно лице, което да оценява качествата на творбите. Лайковете определят победителя. Идеята е, че потребителите във Фейсбук са много и оценката им в процентно отношение ще е обективна. Както сама сте се убедила, нещата не стоят точно така.
Съветът ми е наистина да не подлагате себе си и детето на такъв стрес, а да го записвате за участие в конкурси с точно определени критерии и компетентно жури. И там не сте предпазени от разочарования, но поне наистина ще можете да прецените нивото и да получите насоки.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Дъщеря ми участва във фейсбук конкурс. Никога повече!

Мнениеот Adhoc » 04 Сеп 2019, 15:53

Фейсбук конкурси, ала, бала...
Всичко е събиране на лични данни и нищо друго. Не се ли усещате?
Adhoc
 
Мнения: 67
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта