Съществува ли Дядо Коледа?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Съществува ли Дядо Коледа?

Мнениеот Andrey » 21 Ное 2014, 17:40

Легендата за добрия старец е много готина! Аз също ако мога ще си вярвам до дълбока старост в него, защо да не? Наистина е хубаво да се вярва в нещо такова, цялото усещане за вълшебството на празника е супер :mrgreen:
Аватар
Andrey

Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот dessiblond » 01 Дек 2014, 17:29

Малко започнах да се притеснявам, след като малкия е твърдо убеден, че Дядо Коледа съществува. :!: Дори момченце се опитало да му се подиграе, но той му казал колко бил смешен, след като си вярва, че техните му носят подаръците, а не Дядо Коледа. :shock: :oops:

Работата обаче вкъщи става сложна, тъй като от година на година все по-скъпи неща си поръчва на Дядо Коледа и това, че е в болнички не минава като номер, :mrgreen: той твърди, че Дядо Коледа има джуджета и няма за какво да се притесняваме :D :D
santa-claus3.jpg
santa-claus3.jpg (21.56 KiB) Прегледано 1409 пъти
Да плача ли, да се смея ли, не знам ама това е работата покрай нас, чудя се дали вече не е достатъчно голям, (втори клас е) за да му кажа, че Дядо Коледа не съществува! :roll:

Вие на детето си кога казахте, че не съществува Дядо Коледа и по какъв начин :?
Кога смятате, че ще му дойде времето за това разкритие, колко скъпи чакате да станат подаръците на детето, та да си кажете тайната за Дядо Коледа?! :?
dessiblond

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот M.Tasheva » 01 Дек 2014, 17:33

Колкото и да е грубо за моите деца никога не е имало Дядо Коледа, т.е. знаят кой е Дядо Коледа за къщата - ние двамата с мъжа ми :D :D затова не се е и налагало, но според мен е достатъчно голям, за да му кажеш истината, можеш да го успокоиш с това, че той няма да спре да носи подаръци, но просто ще съобразите какви да са те! ;)
M.Tasheva

Re: Съществува ли Дядо Коледа за децата ви? А как ще им кажете, когато дойде времето?

Мнениеот Andrey » 01 Дек 2014, 18:13

Даже си мисля, че сте закъснели малко, особено като виждате каква любов има към дядото :) казвайте му по навреме, седнете и му разкажете защо се говори за дядо коледа и че по-скоро това е енергия в доброто, а не точен човек и дано да го приеме лесно :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kaya » 01 Дек 2014, 18:21

Доста сложен въпрос, мисля, че е време да му кажете, защото скоро ще стане обект на подигравки. Андрей добре ви е посъветвал да му обясните, че Дядо Коледа е по-скоро идея и чувство, така че дано да не му стане много тъжно. Обяснете му и за скъпите подаръци, че не всеки път са ви по джоба и ако иска може да помага с парите от касичката си :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 11 Дек 2014, 12:48

За мен е супер, че децата вярват в Дядо Коледа, толкова е мило и невинно, никой няма да го приеме вверски трудно, ако разбере, че не съществува добрия старец. Мисля си обаче, че до към 7-8г. е добре да се приключи с илюзията :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Malina » 11 Дек 2014, 17:10

Когато бях на 9г. казах на майка ми "Мамо, Дядо Коледа нали не съществува" :lol: :lol: :lol: Мисля, че до доста късно вярвах, е отдавна се съмнявах де, но се престраших да задам въпроса. Сладко е да се вярва в Дядо Коледа :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 15 Дек 2014, 17:57

Те са толкова сладки докато вярват в Дядо Коледа, как наистина да им кажеш, че това е само една лъжа? :(
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 16 Дек 2014, 13:35

Аз още си вярвам в Дядото, не знам кой ми носи подаръците но си го информирам какво искам. :mrgreen: :lol:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Elica » 19 Дек 2014, 17:09

Аз пък се чудя кога е времето, в което трябва да се каже на детето, че няма дядо коледа? на 5 на 6 ? :roll:
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети