Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
20 Ное 2018, 10:38
Не знам дали сте забелязали, но нарът е доста пренебрегван плод, а всъщност е толкова полезен. Аз лично го обичам и на вкус, но вкъщи друг като мен няма.
И тъй като от известно време се опитвам да внеса разнообразие в домашната ни кухня, бих искала да намеря начини и трикове да се консумира и от другите.
Наричат го също така "супер плод", именно заради полезните му свойства. Съдържа много вит.С и витамини от група В. Помага в борбата с лошия холестерол и облекчава главоболието, а изсушени зърна от нар, запарени в чаша чай, помагат при безсъние.
Вие използвате ли нара у дома, как и за какво?
20 Ное 2018, 11:05
Аз съм чувала че и помага при косопад. Иначе, признавам си, не го обичам много, за да дам съвети.
Единственият начин, по който се ползва вкъщи е като сос/ дресинг за салати или в ориз. Уникално вкусни стават с такъв дресинг.
Ето това е рецептата:
сок от нар - 4 с.л.
зехтин - 4 с.л. екстра върджин
бяло вино - 2 с.л.
семена от нар - от ½ нар
захар - ½ ч.л.
Разбъркайте всички съставки заедно в купата, поставете ги в бурканчета и ги подправете добре.
Използвайте го за дресинг на кускус, ориз или зелена салата.
Да се съхранява в хладилника до 5 дни.
20 Ное 2018, 11:45
Може да опитате с някакви печива. Така може по-лесно да го проядат вкъщи.
Тази рецепта е от сайта 100recepti.
Ябълкови кокоски с корнфлейкс и нар
1 ч.ч. корнфлейкс
1 ч.ч. ябълки
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 с.л. мед
1 ч.л. сода
150 г масло
2 с.л. нар
Маслото (150 г) се разтопява заедно с меда (1 с.л.). Яйцата (2 бр) се разбиват. Содата (1 ч.л.), смесена с брашното (1 ч.ч.), корнфлейксът (1 ч.ч.), настърганите ябълки (1 ч.ч.), кокосовите стърготини (1/2 ч.ч.) и захарта (1 ч.ч.) се разбъркват. Сипва се маслото и пак се разбърква. Със супена лъжица се гребе от сместа и се поставя във формички за мъфини. Сладките се пекат 15 минути на фурна при 180 градуса. Изваждат се от формичките, нареждат се в плато и се украсяват със зрънца от нар.
20 Ное 2018, 12:05
Аз правя това кремче, рецептата е от kulinarno.bg.
Необходими продукти:
4 ч.ч. обикновен йогурт (разбито кисело мляко)
1/4 ч.ч. мед
1/4 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
1/4 ч.л. настърган кардамон
1/2 нар
2 кивита
голяма щипка шафран
Начин на приготвяне:
1. Постелете ситна марля в гевгир и върху купа и оставете йогурта да се отцеди за 2-3 часа в хладилника.
2. Отстранете водата и смесете цедения йогурт с меда, индийското орехче и кардамона в купа.
3. Препечете на сух тиган шафрана на умерен огън и оставете да се охлади. Накъсайте фино нишките шафран и заделете.
4. Нарежете кивито на малки парченца и отстранете семената на нара
5. В десертна чаша сложете ред йогурт, плодовете и шафрановите конци и поднесете.
20 Ное 2018, 14:52
Ако никой не го харесва, каквото и да пробвам, няма да го ядат. Много инати магарета са всички вкъщи.
25 Мар 2019, 12:19
Обожавам нар!Важното е да е узрял, но и да не е презрял. Ако му е точното време, е хем сочен, хем не е кисел.
10 Апр 2019, 11:20
Обожавам нар, но го ям основно натюр. Не съм се сещала по какъв друг начин да го ям. Ще пробвам определено салатата, звучи ми много интересно и освежаващо.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.