от Петя Георгиева » 05 Дек 2018, 12:14
То има и готови миксове, но предполагам държиш да ги избегнеш.
Аз съм правила по тази рецепта, от сайта momichetata.com:
Продуктите са:
10 кг домати (сега е сезонът на едни такива малки продълговати доматчета, които са месести и с тънка ципа – идеални за консервиране)
3 кг зелени чушки
1,5 кг моркови
4 връзки магданоз
сол на вкус
(ако готвите редовно с целина, може да добавите и нея, в количество от около 0,5 кг)
Миете всичко, доматите кипвате в гореща вода, докато омекнат. Нарязвате морковите, чушките и магданоза, доматите белите и нарязвате или пасирате. Обърквате продуктите и пълните малки бурканчета с капачки на винт. Гледате да не остава въздух, а ако има такъв, досипвате от доматения сок, който се е отцедил в тавата. Затваряте здраво бурканите и ги нареждате в голяма тенджера. Тук става интересно: ако сте на село, можете да запалите огън на открито. Ако ли не, взимате най-голямата си тенджера и нареждате вътре бурканчетата. На котлон също става. След завиране намалявате огъня и държите 45 минути.