Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот IvanovA_Stef » 06 Дек 2018, 10:27

Вече не знам какво да направя, за да овладея поне малко срама и притеснението на дъщеря ми. И двамата с мъжа ми не сме такива и не можем да разберем защо толкова често се шашка, притеснява и панира. Иска ни се да е малко по-смела. Наясно съм че няма да се промени коренно, но е вече на 8 години и ще изпада в ситуации, когато трябва да преодолява притесненията си.
Четох за капките на д-р Бах, а и имам познати, които ги ползват за различни нужди. Някой запознат ли е, да каже дали помагат наистина, защото гледам, че са скъпи все пак? И трябва ли да ми ги предписва лекар?
IvanovA_Stef
 
Мнения: 158
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:00

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот blaze » 06 Дек 2018, 10:42

Точно за притеснително и срамежливо дете не съм ги ползвала, но за себе си съм взимала за неспокоен сън. Имах период, когато не можех да спя, а нямаше особена причина за това. Поне знаех че няма да ми навреди. Вярно, резултата дойде след месец, но определено имаше подобрение.
Иначе е препоръчително да намериш Бахов терапевт, който да прецени коя есенция е подходяща. Не че не би могла и сама да решиш, в сайта на капките на д-р Бах мисля че имаше подробно описание кои за какво са показани.
blaze
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Ное 2018, 10:28

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот Миленита » 06 Дек 2018, 11:04

Не пречи да се опита. Аз също съм доволна. Пих ги, когато смених града, в който живея. Трудно ми понесе промяната просто. Не знам дали е било самовнушение, но се почувствах една идея по-спокойна и уверена че ще се справя. В сайта им има описание кое за какво е.
Миленита
 
Мнения: 100
Регистриран на: 13 Ное 2018, 13:21

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот Съни » 06 Дек 2018, 11:18

Може и да съм от малкото недоволни, или по-скоро не забелязах никаква промяна. Имах едни страхове че някой влиза вкъщи и разни такива. Взех си капки, по препоръка на личната, която е И Бахов терапевт, но не усетих нещо да се промени.
Опитайте да говорите с детето, дали пък нещо в училище не го кара да е така притеснително. Питайте и класния ръководител. Обикновено за всяко нещо си има причина.
Съни
 
Мнения: 114
Регистриран на: 22 Ное 2018, 10:23

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот Ива Тодорова » 06 Дек 2018, 12:38

Аз мисля че са пълна бутафория. Нито знае човек дали са наистина есенции от някакви цветя, нито може да разбере дали има ефект. Уж съм широкоскроен човек, ама нещо не ми вдъхна доверие написаното. Поне предполагам не вредят и можете да опитате за детето.
Аватар
Ива Тодорова
 
Мнения: 148
Регистриран на: 26 Окт 2018, 10:37

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот Elepharm » 12 Дек 2018, 17:53

Ако детето има някакви психосоматични прояви в резултат на притеснението като например безсъние, нервен стомах, болки в корема можете да му ги давате, напълно безопасни са за деца. Ако обаче тревожността се изразява в това, че изглежда разтревожена и казва, че се притеснява е по-добре да не се прибягва до лекарства, пък било то и билкови. Понякога ситуации, които за нас възрастните не са нищо особено могат да предизвикат страх у детето, но това се преодолява с израстването.
Важно е детето да може да споделя с някой, който не се отнася критично към него и към страховете му.
Евентуална лекарствена намеса би породила мисълта, че човек не може да се справи сам със страховете си. А това може да стане основа за една лекарствена или дори наркотична зависимост в бъдеще.
Elepharm
 
Мнения: 44
Регистриран на: 11 Май 2017, 15:11

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

Мнениеот Fury » 19 Дек 2018, 16:10

Аз съм ползвала капките на Бах, по препоръка на лекар. Проблема ми не беше сериозен, факт, но се повлиях добре. Доволна съм.
Fury
 
Мнения: 112
Регистриран на: 06 Дек 2018, 15:00


Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта