Напоследък опитвам да заменя ориза, където е възможно с други алтернативни култури, като овесените ядки, например.
Като цяла съм решила да се храним малко по-здравословно у дома, затова включих и тях.
Предлагам да събираме тук идеи за рецепти - без значение сладки или солени, с овесени ядки.
Моето предложение е за
Картофени кюфтета с овесени ядки
Продукти:
200 г овесени ядки
7 бр. картофи
3 бр. яйца
1 глава лук
кимион
черен пипер
магданоз
сол
брашно за овалване
Овесените ядки се накисват в хладка вода. Картофите се сваряват и настъргват, прибавят се отцедените ядки и останалите продукти и се омесва. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат.
Аз обаче не ги пържа, а ги пека върху хартия за печене, на 180 градуса.