Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
03 Юли 2018, 09:24
Aз го имам тоя проблем и през почивните дни - събота и неделя. През седмицата съм на диета, почивните дни ям всичко, което видя. Съответно резултати от диетата нямам, то събота съм изяла пица, бира, слънчоглед, после вечеряхме навън, пак ядене.. неделя почнахме с мекици...
20 Авг 2018, 12:07
Гледам всеки ден да ям , като на празник, тъй че съм трениран.
20 Авг 2018, 16:55
Забелязала съм, че ако съм на сватба или празник с танци, то не ми се яде толкова. Повече наблягам на танците. Но ако съм само на маса - ммм - от всичко си хапвам и стабилно си преяждам (повечето пъти). Не знам дали има вариант за това как да избегнем тъпченето. Може би наблягане на безалкохолното, което да заеме мястото на храната

обаче при мен не действа.
21 Авг 2018, 09:30
Frac написа:Забелязала съм, че ако съм на сватба или празник с танци, то не ми се яде толкова. Повече наблягам на танците. Но ако съм само на маса - ммм - от всичко си хапвам и стабилно си преяждам (повечето пъти). Не знам дали има вариант за това как да избегнем тъпченето. Може би наблягане на безалкохолното, което да заеме мястото на храната

обаче при мен не действа.
То дали ще е безалкохолно, даже като вреда на здравето ти може да е по-голяма, а и когато масата е отрупана хората се разяждат. И като си сложиш 10 пъти от всичко по малко си изял повече, отколкото ако си направиш една нормална порция и не приключиш с яденето, като всеки ден.
22 Авг 2018, 17:26
Под безалкохолно визирах не газирани напитки, които не са много-вода и сокове.
23 Авг 2018, 09:52
Аз определено бих предпочела да си напрвя нормална порция. :) Frac, за съжаление соковете в кутия не са много по-добре и те са с изключително много захар, в чаша има повече, отколкото ти трябват за 2-3 дена.
19 Сеп 2018, 10:54
Имам познати, които се подлагат на диети преди празниците, например спират да ядат или карат 3-5 дена само на плодове и на чай, за да могат послед а ядат спокойно по празниците...
19 Сеп 2018, 17:51
Anka написа:Имам познати, които се подлагат на диети преди празниците, например спират да ядат или карат 3-5 дена само на плодове и на чай, за да могат послед а ядат спокойно по празниците...

Много странна логика имат твоите познати, макар че май много хора си мислят, че могат да избият клина, като погладуват предварително и после преядат като животни.
20 Сеп 2018, 11:16
За мен празниците са като делниците, винаги ям еднакво, е отпускам се малко, слагам си по-големи порции, но като цяло гледам да не дъвча постоянно нещо и да не ми минава празника главно на маса.
30 Окт 2018, 13:02
Сега пак наближават празниците и пак ще има голямото ядене по време на тях
Ще има да се яде като за последно, нашите празници все са свързани с ядене и пиене...