Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Петя Георгиева » 14 Яну 2019, 10:19

Обмислям сериозно въпроса с детегледачката, защото изненадващо се оказа, че нашите баби няма да могат да помагат за детето, а до 2-3 месеца трябва да се върна на работа.
Свикнали сме да сме постоянно заедно, притеснявам се как ще се чувства без мен. На 1.5 години е, по принцип е контактно дете. Ама друго си е, когато мама все е наоколо.
Дали свикват лесно децата? Настръхва ми косата, ако трябва и да ги сменям често. Сигурно ще е много травмиращо :roll:
Аватар
Петя Георгиева
 
Мнения: 168
Регистриран на: 31 Окт 2018, 09:45

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Дороти » 14 Яну 2019, 10:23

Решението ти не бива да се повлиява от чуждото мнение, защото децата са много различни. Някои се адаптират трудно, други - не толкова.
Личното ми мнение е че по-добре на ясла, отколкото да го гледа непозната, непроверена във времето от мен жена. В яслата поне ще е с други деца, ще се учи на навици, на общуване, на толерантност.
Дороти
 
Мнения: 150
Регистриран на: 25 Окт 2018, 10:10

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот maia the bee » 14 Яну 2019, 10:35

Има страхотни жени, които наистина обичат децата и биха се справили с отглеждането и на вашето. Проблемът е че трудно имат възможността да поемат нови ангажименти в обозримо бъдеще, защото са много търсени.
Аз не бих се колебала да оставя детето на детегледачка, стига да има 2 годинки. Някак си преди това е хубаво то да е с мама.
maia the bee
 
Мнения: 122
Регистриран на: 02 Ное 2018, 09:47

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Таня Иво » 14 Яну 2019, 10:47

Децата са много гъвкави. Понякога ги подценяваме как биха се справили в дадена ситуация, а те не приемат нещата толкова насериозно.
Аз бих наела детегледачка, ако имам финансовата възможност. Няма кой да ни помага за детето.
Има една програма "Родители в заетост", която може да ви спести част от плащането на заплата. От БТ назначават жената и й плащат минималната работна заплата. Вие можете просто да й доплащате, което пак е нещо. Ако имате пък някоя позната жена, която би се съгласила да ви гледа детето, може и тя да се регистрира в Бюрото по труда и да изберете нея за детегледачка.
Таня Иво
 
Мнения: 105
Регистриран на: 20 Ное 2018, 09:41

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Бистра » 14 Яну 2019, 11:06

Аз съм от другия "лагер". Не бих си поверила детето на чужд човек. Ако трябва ще остана по-дълго вкъщи, а после ще го пусна на яслата с наборчетата.
Не са малко случаите, когато децата с детегледачки висят пред телевизор, вместо да бъдат съвестно обгрижвани.
Не е само до парите, а и до това че в дома ти влиза непозната жена. Нито знаеш какво точно прави, нито можеш да я усетиш, защото детето е твърде малко, за да си каже все още.
Бистра
 
Мнения: 87
Регистриран на: 20 Дек 2018, 10:29

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Светлето » 14 Яну 2019, 11:10

Има разни ФБ групи за взаимопомощ при търсене на детегледачка. Това е добър вариант, за да си набележиш поне кои са най-препоръчваните. Може и да се свържеш с някоя майка и да я разпиташ спокойно за човека, който предлага тя.
Мисля си, че основният проблем, или спънка, при избора на детегледачка е че е скъпо удоволствие. Иначе много хора щяха да мислят различно за тях.
Просто като избереш жена, я проучи. Свържи се с хора, които я познават. Поискай препоръки, порови се из ФБ групите за отзиви за нея. Успех!
Светлето
 
Мнения: 112
Регистриран на: 07 Ное 2018, 15:34

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Надя! » 14 Яну 2019, 11:19

В България все още е малко странно да се наема детегледачка. Едва ли не, трябва да си богаташ. Или пък да не случиш на някоя крадла/ насилница. Това може и да е често явление, но в големите държави. Тук си пазят хляба. Тънкият момент наистина е да случиш на читава и отговорна жена, която ще се занимава с детето, ще го учи, ще пее песнички с него, ще се разхождат. Задължително търси с препоръки.
Добър вариант е да си вкъщи поне месец, когато детегледачката вече е поела грижите. За да я наблюдаваш, да видиш навиците й, отношението. За месец все ще си проличат някои основни неща.
Надя!
 
Мнения: 66
Регистриран на: 18 Дек 2018, 11:10

Re: Дали детето ми ще се чувства добре с детегледачка?

Мнениеот Невена Стоянова » 14 Яну 2019, 12:22

Много зависи и от твоята нагласа. Не се притеснявай твърде много, детето ще го усети. Щом е контактно дете, ще се чувства добре.
Невена Стоянова
 
Мнения: 48
Регистриран на: 13 Дек 2018, 10:56


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта