Епидурална или спинална упойка да избера при раждането?

Re: Епидурална или спинална упойка да избера при раждането?

Мнениеот Дороти » 17 Яну 2019, 12:05

Да знаеш, че след спиналната, ще се освестиш по-бавно и боли повечко впоследствие. Аз раждах с такава и имам кофти спомени за следродилното си възстановяване.
Болката дойде след самото секцио, когато матката започне да контрахира. Болеше ме и при ставане от леглото първата седмица.
Дороти

Мнениеот Ка Ме Лия » 17 Яну 2019, 12:10

Засега клоним към секцио, имам проблем с очите. :roll:
Ка Ме Лия

Мнениеот maia the bee » 17 Яну 2019, 12:14

Родих двете си деца по различен начин. Първото беше секцио със спинална, втората - нормално, с епидурална.
Разликата е огромна. Много бавно се възстанових след секциото, макар че станах за разходки сравнително скоро след това.
След второто раждане бях на крак няколко часа по-късно - измита, със съвсем поносими болки.
Препоръчвам ти, ако не е задължително да е секцио, да родиш нормално. Много по-леко ще се възстановиш после.
maia the bee

Мнениеот Ani_ » 17 Яну 2019, 12:16

Може би зависи и от професионализма при поставянето на упойката. Аз родих секцио със спинална - нямаше драми при поставянето й. Е, после доста часове лежах и ме болеше. Не е като при нормалното раждане, факт. Но не е нещо нетърпимо и твърде дълго като период на възстановяване. Просто трябва повечко грижа и внимание към шевовете.
Ani_

Мнениеот Pacienti » 23 Яну 2019, 18:07

При раждане упойката не си я избираме ние, а ни я назначава анестезиолога в зависимост от това как ще протече родилния процес. Дали естествено или секцио. При естесвеното раждане не се слага веднага, а се поставя при точно определено разкритие, нито по-рано, нито по-късно, за да не попречи на процеса.
Pacienti

Мнениеот Tinki » 04 Фев 2019, 17:23

А аз до скоро не знаех, че има смесен вид упойка, която се прилага при секциото.Но разбира се преценката е на лекаря. Кога и какъв вид упойка да се приложи при естествено или раждане чрез секцио.
Tinki

Мнениеот ivan.stoqnov » 04 Фев 2019, 17:57

Жена ми роди 1 ни дете със спинална упойка и ми сподели, че много по-добре се чувствала. При раждането на 2 то дете пак е поискала спинална и уж са ѝ я били ама не знам и аз не са можали да я дозират ли какво и са я приспали. Хич не беше доволна, че така се е случило, но по лекарска преценка преценак е било всичко и няма какво да се направи.
ivan.stoqnov

Мнениеот annamaria » 05 Фев 2019, 11:55

Пълната упойка при раждане се прилага в краен случай. Всичко се прави по преценка на лекаря. Дори и решението за упойка. При усложняване на родилния процес, докторите трябва да вземат най-адекватното решение.
annamaria

Мнениеот renetka » 18 Фев 2019, 16:42

Винаги съм се питала дали е възможно да се роди без наличието на никави упойки? Да се следва само естествения ход на процеса?
renetka

Мнениеот Lisandra » 18 Фев 2019, 18:32

renetka написа:Винаги съм се питала дали е възможно да се роди без наличието на никави упойки? Да се следва само естествения ход на процеса?

Ренетке, разбира се, че може! Бабите ни как са раждали? Обаче има и алтернативни методи на обезболяване, като раждане във вода.
Lisandra

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология