Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Ка Ме Лия » 28 Яну 2019, 10:48

Преди няколко дни видях, че кучето на съседите се мотае около блока. Стана ми странно. Сигурна съм, че е то, защото се обърнах към него по име и то реагира.
Първоначално помислих, че просто се е измъкнало за разходка само, но го видях още няколко пъти. Не се сдържах и учтиво попитах семейството за кучето им. Отговорът беше, че нямали възможност да се грижат вече за него. Идвало им внучето на гости, кучето правело пакости, дъщеря им не искала кучето да е около детето...Бях шокирана как може човек просто да изрита животинче, с което е делял един покрив години наред. :sad:
Бихте ли го направили, оправдавате ли подобна постъпка?
Ка Ме Лия
 
Мнения: 57
Регистриран на: 17 Яну 2019, 11:30

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Fire storm » 28 Яну 2019, 11:09

И аз не го разбирам, ама не за първи път чувам за подобен случай. Роднина на мъжа ми си остави котката на улицата, защото им надра тапицерията на дивана. Шокирана бях.
Не че е малък проблем това с мебелите, ама животното не е просто предмет. То се привързва, става част от семейството. Как ще го захвърлиш на улицата, където вероятно не след дълго ще го смачка някоя кола?!
Да отглеждаш животно е отговорност, не само ласки.
Fire storm
 
Мнения: 57
Регистриран на: 28 Яну 2019, 10:56

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот blaze » 28 Яну 2019, 11:15

Хората, които зарязват домашните си любимци, по същия начин, биха зарязали и човек в нужда. Напълно съм убедена!
Така ли пък не могат да им намерят дом, вместо да ги оставят на студа?! Станали сме страшно безмилостни и студени, до нищо хубаво няма да ни доведе това.
blaze
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Ное 2018, 10:28

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Lucy » 28 Яну 2019, 11:21

Още повече че животинче, гледано в апартамент, а не в двор, много по-трудно оцеляват дълго навън. Ние имаме вкъщи коте, което намерихме свито в нашия вход. Никога не си бяхме представяли, че ще си вземем точно котка, защото повече харесваме кучета. Обаче още помня как ни преследваше до асансьора и какви очи имаше. Просто не се сдържахме и към този момент не съжаляваме за решението си. Не си представям как бихме живели, без да се навре в леглото ни сутрин :heartbeating: Става като детенце в семейството.
Lucy
 
Мнения: 66
Регистриран на: 20 Дек 2018, 12:31

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Ani_ » 28 Яну 2019, 11:26

Естествено, че не е нормално. Аз си признавам, че вкъщи животно не бих взела. Просто обичам да ми е чисто и подредено и сигурно много бих се нервила. Поне съм го осъзнала и няма да причиня зло на което и да е същество. По-добре при хора, които ще се грижат за него без да се напрягат излишно. Това решение не е лесно и се иска сериозно обмисляне. Иначе, взимаш животинчето и след година-две ти писва. Ами, безотговорно си е.
Ani_
 
Мнения: 108
Регистриран на: 04 Дек 2018, 11:43

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Стефи Колева » 28 Яну 2019, 11:33

Правело бели кучето...Това също зависи от стопаните. Ако е възпитавано, когато е било малко, нямаше да е така. Кучетата са адаптивни и умни животни, малко им трябва. Ако не си вложил усилия, когато е било мъничко, после просто си сърбаш попарата, това е.
Стефи Колева
 
Мнения: 66
Регистриран на: 08 Яну 2019, 13:32

Re: Да изоставиш домашния си любимец - нормално ли е?!

Мнениеот Миленита » 28 Яну 2019, 11:37

В развитите страни си имат решение по въпроса - зоо полиция. Тук кога ще стане факт, ама реално, нямам идея. И не вярвам.
Всяко домашно животно трябва да е чипирано и вкарано в обща база данни. Зоо полицаите могат с чипа да проверят кой е собственика и да му потърсят отговорност.
Миленита
 
Мнения: 100
Регистриран на: 13 Ное 2018, 13:21


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта