Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Мар 2019, 12:33

Изгарянето е увреждане на кожата и подлежащите тъкани, причинено от топлина, прекомерно излагане на слънце или друга радиация, химикали или електрически ток.
Симптомите на изгаряне варират в зависимост от това колко дълбоко е увреждането на кожата: зачервяване на кожата, различна по интензитет болка, подуване, мехури. Дълбоките и тежки изгаряния могат да доведат до бяло, черно или кафяво оцветяване на засегнатата кожа, както и да причинят увреждане на подлежащите тъкани, като мускули и нерви.
Лечението на изгарянията зависи от местоположението и тежестта на увреждането. Слънчевите изгаряния и леките изгаряния обикновено могат да бъдат третирани у дома. Дълбоките или широко разпространени изгаряния се нуждаят от незабавна медицинска помощ.
В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с изгаряне на кожата. Тук може да получите консултация и съвет за лечение и възстановяване след изгаряне.
На Вашите въпроси отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3248
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Мнениеот maria.pecheva » 17 Юни 2020, 21:29

Здравейте, с какво да залича белег от изгаряне при дете на 5г.имали ли някакъв крем който да ми препоръча те. Дерматикс подходящ ли е? Белега е гладък около 20ст.стои като леко по кафеникаво петно. Благодаря
maria.pecheva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Юни 2020, 11:51

Re: Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Мнениеот Валентин1 » 02 Дек 2020, 13:01

Здравейте!
На лицето между бузата и ухото имах нещо като брадавица/пъпка около половин сантиметър вследствие на бръснене и немарлива хигиена (работим в мръсна среда). Преди месец я третирах три пъти с начукан чесън в превръзка и така преспивах. Това животинче се сви и почти изчезна. Беше се появило някакво петънце около стотинка, но то изчезна.
Вследствие на бръснене и чесане се появи преди седмица много малка пъпчица на лявата страна. Реших да я атакувам в зародиш с чесън. На сутринта махнах превръзката, чесънът беше изчезнал(яко се впил в лицето). След няколко часа почувствах, че мястото сълзѝ. Погледнах в огледалото и видях петно.Този път чесънът беше пресован на каша и е бил много силен. Сложих превръзка от вътрешността на алое за няколко часа. После от нета разбрах, че чесънът е изгорил кожата.От мама-сайтовете разбрах, че съм закъснял с третирането на раната. Снощи за 2 часа сложих белтък от яйце, леко се успокои кожата. Сега го мажа с крем невея за лице на нашата арома. Един път го наложих за час и със сварен невен, но трудно се задържа такова нещо на лицето. Кожата на лицето ми е доста чувствителна и изгарянето е било резонно. Да продължа ли с този крем или да ползвам дефламол? От малък град съм и няма как да посетя дерматолог в областния център заради страх от транспорт във време на Пандемията.
Хора, внимавайте с чесъна по кожата - не го дръжте повече от 15 минути или го разреждайте!
Валентин1
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Дек 2020, 12:29

Re: Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Мнениеот Валентин1 » 02 Дек 2020, 15:21

След като почина петното от третиране почна да се появява много тънка коричка като ципа откъм брадата (окосмената област) и да се надига като палачинка заради порастването на самите косъмчета.
Валентин1
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Дек 2020, 12:29


Назад към Kожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта