Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси към кожен лекар, да се консултирате със специалист по дерматология и венерология и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по кожни и венерически болести.
Д-р Виолина Тодева

Изгаряне лечение и възстановяване консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Мар 2019, 12:33

Изгарянето е увреждане на кожата и подлежащите тъкани, причинено от топлина, прекомерно излагане на слънце или друга радиация, химикали или електрически ток.
Симптомите на изгаряне варират в зависимост от това колко дълбоко е увреждането на кожата: зачервяване на кожата, различна по интензитет болка, подуване, мехури. Дълбоките и тежки изгаряния могат да доведат до бяло, черно или кафяво оцветяване на засегнатата кожа, както и да причинят увреждане на подлежащите тъкани, като мускули и нерви.
Лечението на изгарянията зависи от местоположението и тежестта на увреждането. Слънчевите изгаряния и леките изгаряния обикновено могат да бъдат третирани у дома. Дълбоките или широко разпространени изгаряния се нуждаят от незабавна медицинска помощ.
В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с изгаряне на кожата. Тук може да получите консултация и съвет за лечение и възстановяване след изгаряне.
На Вашите въпроси отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3198
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Назад към Kожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта