Ето и нещо много вкусно наистина.
Домашно приготвено
Баунти, по рецепта на една блогърка No sugar:
70 гр. кокосови стърготини (7 с.л.)
консерва кокосово мляко
20 гр. какао (1 с.л.)
70 гр. мед (2 с.л.)
Начин на приготвяне:
Консервата кокосово мляко трябва да е много добре охладена, престояла в хладилник. Отворете я внимателно, без да разклащате. Оберете гъстата кокосова маса, която се е отделила в горната част на консервата. Аз успях да обера 180 гр. Ето как да съхраните остатъка от кокосовото мляко:
https://www.facebook.com/5653617969…
Половината от кокосовата маса, половината от меда и цялото количество кокосови стърготини смесете в блендер до еднородност. Друг вариант е леко да затоплите кокосовата маса и меда и да смесите всичко. В подходящ съд върху хартия за печене подравнете и загладете;
Останалата половина от меда, кокосовата маса и какаото разбийте в блендер. Получава се нещо като шоколадов кокосов крем. Друг вариант е на ниска темпенатура и на водна баня да обедините всички съставки;
Излейте какаовата смес върху кокосовата и охладете;
Нарежете и се насладете.