Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Лейла » 15 Мар 2019, 12:15

Вече ми е трудно да го задържам в себе си и имам нужда да споделя с някого, като не се надявам толкова на съвети, колкото просто искам да ми олекне, може би...
С мъжа ми сме женени от 4 години, от още толкова сме двойка. След сватбата решихме, че ще поизчакаме за детето, за да се нанесем в наше си жилище, което просто беше за основен ремонт. Ремонтът приключи, повлече ни ежедневието и така и не заговорихме за дете. Минаха 2 години и реших, че е време да станем родители и поговорихме. Обаче бях изумена от отговора му, че нямало за къде да бързаме и че не се чувства готов. Че не знае кога би бил готов за дете. В крайна сметка и двамата сме над 30 години, заедно сме от общо 8 години. Реално, няма пречки за това, поне не и външни.
Явно за него моментът още не е назрял, а аз наистина вече копнея за дете. И не знам как да продължа, без да го намразя и без да се чувствам измамена. :sad:
Лейла
 
Мнения: 20
Регистриран на: 15 Мар 2019, 12:03

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Karina_85 » 15 Мар 2019, 12:28

Как е възможно да излъжеш някой за толкова съществено нещо?!
Сядате и говорите сериозно. Казваш му, че начинът, по който те е манипулирал, е отвратителен. Поставяш му ребром въпроса или - или. В зависимост от отговора ще вземаш решение.
Аватар
Karina_85
 
Мнения: 213
Регистриран на: 25 Окт 2018, 12:20

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Аля » 15 Мар 2019, 12:33

Не е лесно ей така да се разделиш с някого, с когото сте заедно от много години. Обаче биологичният часовник ще почука скоро на вратата, а и дори да бяхте на по 20, ти не можеш заради един егоист, който най-безмилостно те лъже, да загърбиш мечтата си, а и най-важната роля в живота си, а именно да бъдеш майка.
Аля
 
Мнения: 47
Регистриран на: 17 Яну 2019, 13:26

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Rossi Ross » 15 Мар 2019, 12:43

Ако пиеш хапчета, можеш да ги спреш просто.За мен това не е решение обаче. Не се знае мъжът как ще реагира, дали няма да се озлоби, че е "прецакан" с дете, да натиска за аборт или да прибегне към домашно насилие. Трябвало е да бъде откровен с теб, но е предпочел да те върже със сватба. Сядаш и говориш с него. Ако продължава да мисли, че детето всичко разваля, му биеш шута. Няма за къде да губиш повече време. Да, трудно е, много години сте заедно, отстрани изглежда лесно да се каже развод и точка, но помисли за себе си. Организмът ти няма да чака. Тепърва да градиш връзка с друг човек няма да стане от днес за утре, но поне има шанс да си направите детенце и да изградите нормално семейство. Не прави компромис, особено за нещо толкова важно.
Rossi Ross
 
Мнения: 93
Регистриран на: 05 Дек 2018, 15:19

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Роуз » 15 Мар 2019, 12:52

Проблемът не е, че човекът не иска деца. Проблемът е, че ужасно грозно те е подвел. След такава лъжа наистина бих подала молба за развод.
Съветите за тайно зачеване са адски неуместни. Точно толкова зле, колкото и неговата лъжа. Не си престаряла, но трябва бързо да вземеш решение дали ще търсиш нов партньор, който има същите желания, или ще притъпиш своето желание и ще останеш с този мъж. Аз лично смятам, че когато някой желае нещо толкова силно и голямо в същността си, притъпяването ще доведе до омраза към самата теб и човекът, който е причината за това.
Успех ти желая във взимането на правилното решение!
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Good girl » 15 Мар 2019, 12:55

Това е едно от най-важните и големи неща в живота на човек, с което не следва да се прави компромис. И е двустранно. Ти не трябва да се лишаваш от деца, за да си с даден човек, но имай предвид , че и той не трябва да прави компромис със себе си само, за да си щастлива ти. Не и за нещо толкова голямо. В този ред - мисля, че просто имате различни виждания и цели. Бих ти препоръчала да седнеш и да поговориш с него. Обясни му, че това не е нещо, с което би направила компромис, питай го той как се чувства от този факт и ако видиш, че няма как да намерите баланса и нещо, което ще урежда и двамата - си отиди. Само че с едно на ум - не му вярвай за отлагане във времето. Но...наистина, не прави това със спирането на хапчетата, тайно от него. Ужасно е. :roll:
Аватар
Good girl
 
Мнения: 69
Регистриран на: 10 Дек 2018, 14:57

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Миленита » 15 Мар 2019, 12:58

Не действай прибързано. Първо си задай въпроса дали по принцип искаш дете или искаш точно от този човек, искаш ли въобще да имаш нещо общо с него, при положение, че ясно показва, че няма грам уважение към теб.
Вече в зависимост от отговора, избираш.
Миленита
 
Мнения: 100
Регистриран на: 13 Ное 2018, 13:21

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Innerlane » 15 Мар 2019, 16:56

Детето си го направи (дали със или без негово знание - твоя си работа, за морал спрямо неморален човек трудно се говори) само и единствено ако наистина много го искаш и вярваш, че си психически и финансово готова да си го гледаш дори ако съпрогът ти те напусне утре. То дори и уж готовият мъж може да се окаже далеч не така подготвен и да си бие камшикът като стане трудно, пък какво да говорим за мъж, който от осем години го увърта и все не ще.
Innerlane
 
Мнения: 123
Регистриран на: 04 Апр 2016, 15:41

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот tinkerbell » 15 Мар 2019, 18:37

Може и грубо да ти прозвучи, но ако продължава да отказва го сменяй. Ние жените сме зависими от годините когато става дума за деца. На мен ми откриха лошо разположен миомен възел и искаха да ми махат матката. Добре, че попаднах на д-р Бойко Димитров, който се ангажира да извърши операцията без да премахва матката. Та мисълта ми е, че живота е прекалено кратък и пълен с обрати, за да си губим времето.
Аватар
tinkerbell
 
Мнения: 606
Регистриран на: 05 Фев 2016, 18:46

Re: Аз искам дете, но съпругът ми - не!

Мнениеот Dalia » 15 Мар 2019, 18:52

Те мъжете са големи бъзльовци по принцип. И какво значи не съм готов, че ти, ако го чакаш да стане готов, той никога няма да бъде. Алтернативата да имаш дете от този човек е да си го откраднеш или излъжеш като по-добре ти звучи, но туй не е решение на проблема, защото може да се изплаши и да те изостави. Другият варинт за мен е по-удачен, аз бих го зарязала с чиста съвест, защото мисля, че животът без дете е безсмислен.
Ми я си предтсви ситуацията, че имате репродуктивни проблеми, както повечето двойки напоследък, не ти го пожелавам, но как очакваш този човек да застане до теб и да ти е подкрепа.
Хайде 8 години и 108 да са аз бих си тръгнала от него с космическа бързина, защото човек не бива да прави компромис с мечтите и желанията си, за сметка на някой друг.
Dalia
 
Мнения: 557
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron