Много ефективен способ да изпечете всякакво месо или зеленчуци. Подправяте добре, тъпчете в буркана, без никаква мазнина. После отгоре слагате "шапка" от алуминиево фолио и в студената фурна слагате.
Час, час и нещо на 200 градуса и вътре става уникално вкусно, каквото и да е ;)
Аз обожавам картофи, както и пилешко - бутчета. Като ги чукна и пада месото от кокалчето.
Диетично е, защото няма никаква допълнителна мазнина, много лесно се мие бурканът, няма загоряло!
Чувала съм, че и постен гювеч ставал добър, смятам да опитам.
Въпреки опасенията ми, бурканът не се чупи. Оставям го вътре във фурната докато окончателно охладнее - стайна температура. Чувала съм, че някои успяват да им сложат и капачките отгоре и така да ги консервират, но аз опитах един път и не успях, счупи се.
Има ли други фенове на този метод на готвене, да си разменим рецепти?