Кога и по колко пъдпъдъчи яйца мога да давам на дете?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: За какво са полезни пъдпъдъчите яйца и в какво количество?

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Ное 2015, 10:51

хаха, всъшност аз като цяло нямам идея колко е дневната доза от яйца, която можем да приемаме. :roll: Някои твърдят не повече от 2 яйца седмично, други си хапват по 4 на ден.. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Fancy » 26 Ное 2015, 12:48

rabotnata pchela написа:хаха, всъшност аз като цяло нямам идея колко е дневната доза от яйца, която можем да приемаме. :roll: Някои твърдят не повече от 2 яйца седмично, други си хапват по 4 на ден.. :roll:

Зависи, има откачалки фитнес маниаци, които ядат по 8 жълтъка или белтъка, от каквото там се нуждаят, но не, не е нормално това нещо. За обикновените хора, смятам че то 5 седмично е нормално и влиза в рамките на полезното, не, че няма такива, които ядат по 5 само на вечеря или обяд, но това пак са или активно спортуващи, или хора, които си имат проблеми с теглото.
Fancy

Мнениеот mix_twix » 26 Ное 2015, 13:26

Аз ако ям само пържени яйца за вечеря ям по 4 да речем иначе оставам чисто гладен ;)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Jully » 16 Фев 2017, 15:56

mix_twix написа:Аз ако ям само пържени яйца за вечеря ям по 4 да речем иначе оставам чисто гладен ;)

То и с кокоши 4 яйца си е чист глад.
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 17 Фев 2017, 00:09

Доста по-полезни са от кокошите, имат много витамини и не съдържат холестерол. Много са подходящи за децата. На моето всеки ден давах по едно като беше малко, след годинката.
penelopa

Мнениеот kauda » 31 Мар 2017, 15:16

И колко ли пък холестерол има в едно обикновено кокоше яйце...
Аватар
kauda

Мнениеот уморена » 31 Мар 2017, 16:10

не знам да имат някакви по-големи ползи, яйца като яйца, и те трябва да се ядат с някакви мярки.
уморена

Кога и по колко пъдпъдъчи яйца мога да давам на дете?

Мнениеот Гери Василева » 21 Мар 2019, 13:20

От това, което съм чела пъдпъдъчите яйца са много полезни, повече от кокошите. Затова си мисля дали да не давам на детето от време на време. Притеснява ме това, че са и доста по-концентрирани и силни, така да се каже. Да не вземе нещо да се обрине или натрови?
Вие давате ли на вашите деца и ако да - по колко и от каква възраст?
Гери Василева

Re: Кога и по колко пъдпъдъчи яйца мога да давам на дете?

Мнениеот viviann » 21 Мар 2019, 13:27

Зависи колко е голямо детето.
Ако е малко, не те съветвам да даваш от тях. Яйцата са силно концентрирани и изключително тежки. 1 пъдпъдъче яйце се равнява на около 5-8 кокоши (според различни мнения). Аз не го знаех това и така исках да прилъжа да яде сина ми, че му бях сварила 8 яйчица. Той ги отказа (слава Богу) и аз ги хапнах. Не искам да ти описвам каква жестока жлъчно-чернодробна криза преживях и докторите ми се накараха как може да изям толкова много наведнъж. Моето дете беше на 2 тогава.
viviann

Re: Кога и по колко пъдпъдъчи яйца мога да давам на дете?

Мнениеот Karina_85 » 21 Мар 2019, 13:54

Ползата от пъдпъдъчите яйца за децата
Спомагат за растежа. Деца, изоставащи от своите връстници, след употребата на яйца от пъдпъдъци са пораствали с 8-15 см, освен това витамин D, съдържащ се в тях в активна форма, възпрепятстват развитието на рахит при малки деца. Интересно е, че помагат и при заекване. В зависимост от природата на заболяването – вродено или придобито, или в резултат от нервно разстройство – след три-четири месеца употреба на яйца от пъдпъдъци, детето или възрастният човек започва да говори нормално.

Съдържащият се в яйцата фосфор стимулира умственото развитие, усилва паметта и ускоряват развитието на интелекта на децата и подрастващите, затова са полезни за деца със забавено общо развитие, също и за нормализиране обмяната на веществата и стимулиране на кръвотворните процеси.

Децата, редовно употребяващи на яйца от пъдпъдъци се учат по-лесно, по-добре възприемат уроците, лесно запомнят. Всички, употребявали яйцата на тези пернати като деликатес или като допълнително лечебно средство, са отбелязвали подобрение на самочувствието си и имунната система.
Аватар
Karina_85

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене