Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Бистра » 25 Мар 2019, 10:57

Четох, че Фейсбук ще засили кампанията си за борба с дезинформацията, която се разпространява по отношение на ваксинациите.
Ще бъдат скривани групи и страници, в които се разпространява невярна информация за ваксините, като в търсачката тези групи/ страници няма да излизат. Това е поредната стъпка, която Фейсбук, и не само, предприема, за да спре пропагандните изяви на хора и група в интернет пространството.
Тези групи и страници ще продължат да съществуват, просто няма да излизат като резултат при търсене или като препоръчани страници. Рекламите с подобна информация ще бъдат отхвърляни.

Аз лично не се влияя от каквото и да е прочетено в интернет, но очевидно при много хора не е така. Не мисля, че е разумно човек да взима решения на база информация от неясен източник. За целта си има лекари, проучвания и т.н.
Бистра
 
Мнения: 87
Регистриран на: 20 Дек 2018, 10:29

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Надя! » 25 Мар 2019, 11:08

Мисля,че няма да е излишно. Има наистина много податливи хора, а нещата вече излизат извън контрол.
Някои антиваксъри стигат до крайности, които са просто безумни, дори и за тях. :roll: Сега най-новата мода е, че ваксините предизвикват аутизъм при домашните любимци. Налага се ветеринарни доктори да излизат с изявления, че няма случай на диагностициран аутизъм при куче. Без коментар оттук насетне.
Надя!
 
Мнения: 66
Регистриран на: 18 Дек 2018, 11:10

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Роуз » 25 Мар 2019, 11:18

Някои хора има защо да са против ваксините, те самите са преживели тежки изпитания, свързани с ваксинацията.
Да, ваксината не причинява, а отключва аутизъм, когато има генетична предразположеност. Познавам лично семейство, на което децата редовно идваха вкъщи да си играят с моите. Четири деца, най-малкото с отключен аутизъм. Аутизъм сред чичовци, лели и братовчеди, съвсем здраво и нормално развиващо се дете се промени на 180 градуса след ваксиниране. Прието в болница с някаква форма на мозъчно възпаление, което възникна буквално два часа след ваксинирането. Днес е с тежък аутизъм. Майката обвинява ваксинирането, но не като причинител, а като отключващ фактор за рисково дете с генетична обремененост. Братята и сестрите са ваксинирани, просто най-малкото дете изтегли кофти карта. :sad:
Относно кампанията на ФБ - не виждам как биха могли да ограничат разпространението на подобен тип информация. ФБ според мен вече е не особено контролируемо пространство.
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот flip » 25 Мар 2019, 11:30

На мен ми идват в повече тия видеа и снимки на деца, пострадали от ваксини. Не омаловажавам личната трагедия, но при положение, че не знам нито семейната обремененост, нито здравословното състояние на детето, нито кой изобщо пуска това видео или снимка с разказ, как да повярвам на 100%?! Онзи ден ми се появи видео на бебе, което получава жестоки гърчове от ваксина. Толкова мъчно ми стана, същовременно пък се ядосах - защо така трябва да се влияе върху избора на хората. Има си специалисти за това.
flip
 
Мнения: 203
Регистриран на: 25 Окт 2018, 11:36

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот _Лилия_ » 25 Мар 2019, 11:36

ФБ не е място, където трябва да се обсъждат, разискват и заклеймяват въпроси, свързани със здравето. Просто е несериозно. Не знам как биха могли да ограничат всички тези публикации, групи и страници, но не е никак лоша идея.
_Лилия_
 
Мнения: 187
Регистриран на: 26 Окт 2018, 08:57

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Lana » 25 Мар 2019, 11:49

Който не умее да борави с интернет новини и да подбира и отсява истината от фалшивото, не може да бъде опазен с външни средства. Интернет не е безопасно място и човек винаги трябва да има едно наум, когато чете от там, взима решения и си съставя мнение.
С ето тази картинка мисля че всичко става ясно. За незнаещите английски: как учени десетилетия наред работят върху научни изследвания и създават нововъведения, за да се стигне до интернет, който да опровергае всичкия този труд и някой да твърди, че земята, всъщност, е плоска. Уви!
Прикачени файлове
d1e6c980.jpg
d1e6c980.jpg (94.7 KiB) Прегледано 657 пъти
Аватар
Lana
 
Мнения: 87
Регистриран на: 04 Дек 2018, 15:04

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Innerlane » 26 Мар 2019, 12:04

Да, изключително малък процент деца получават реакция към ваксините - и то тази реакция е към белтък от пилешките зародиши и пр., които се използват за производството им, не към самите мъртви/омаломощени бактерии. Но това е далеч по-малък процент на пострадали/смъртни случаи, отколкото ако се спрат ваксините и се стигне до поредната епидемия/пандемия. Груповият имунитет има огромно значение за здравето на децата. Да, неприятно е точно твоето дете да получи реакция, но някои неща не се предвиждат.

Колкото до връзката между аутизъм и ваксина, не съм срещала проучване, което убедително да я доказва. Но дори и да беше така (което абсолютно не вярвам, повтарям), пак ми се струва, че плюсовете в общия случай са повече. Изграждането на имунитет към агресивно заразно заболяване с немалък процент смъртност при деца и възрастни е научно доказано следствие от ваксинирането, а аутизмът е хипотетичен риск с много нисък процент.
Innerlane
 
Мнения: 123
Регистриран на: 04 Апр 2016, 15:41

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Ива Тодорова » 27 Мар 2019, 15:30

Ваксинирането трябва да е въз основа на информация от научни изследвания, лекари и т.н. Точно пък ФБ да насочва някого дали да сложи или не ваксина на детето си, звучи направо несериозно. Надявам се, че не са много хората, които се влияят от това.
Аватар
Ива Тодорова
 
Мнения: 148
Регистриран на: 26 Окт 2018, 10:37

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Malina » 27 Мар 2019, 17:18

Много е лошо, че когато има някаква кампания ЗА ваксините, веднага излиза, че е платена с цел да бъдат разболявани хората и да просперира фармацевтичната индустрия, че всичко е с цел да сме болни, да ни е кофти и така... а тея, които са против ваксините, те са натюр, в синхрон с природата. И явно закриляни от някоя невидима сила... :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Фейсбук ще се бори с дезинформацията относно ваксините

Мнениеот Светлето » 20 Май 2019, 10:05

Ще се бори, ама слуховете и "доброжелателите" са по-бързи. Веднъж тръне ли по социалните мрежи нещо, трудно може да се обърне посоката.
Затова е важно човек да мисли с главата си, да чете и да решава внимателно.
Светлето
 
Мнения: 112
Регистриран на: 07 Ное 2018, 15:34


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта