Да ви кажа, чудех се как да разнообразя менюто си, а тъй като не обичам свинско, трябваше да включва по някакъв начин пилешко месо. Ама от пилешко филе ми писна, затова се разрових за някоя рецепта за вариация на традиционните кюфтета от свинска кайма.
Та, направих си пилешки кюфтенца, които хем са по-леки, хем са лесни за приготвяне. Ще се радвам, ако и вие споделите вашите идеи или съвети.
Ето моето предложение:
Пилешки кюфтета
Продукти:
150г сварено пилешко месо
100г кашкавал
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
магданоз
1-2 стръка зелен лук
2 с л брашно (галета)
Нарязваме пилешкото месо и лука на ситно (в случай, че слагате лук).
Смесваме месото, яйцата, настъргания кашкавал и лука. Добавяме брашното или галетата. Трябва да стане гъста каша.
Подправяме със сол и черен пипер.
С помощта на лъжица оформяме на кюфтенца, като леко ги сплескваме и ги слагаме в тава, която е покрита с хартия за печене.
Печем на 200 градуса докато се зачервят.
Може и да се изпържат, но печени са по-здравословни.