Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Надя! » 15 Апр 2019, 10:24

Другият месец ни предстои пътуване със самолет до Англия. Малко на гости при баба и дядо :grin: Обаче не ми се е налагало досега да пътувам с бебо, при това със самолет, а знам, че там си има специфични изисквания за багаж - било то ръчен или не. Той е на година.
Чудя се как ще стигнем и до летището, защото в бг такситата освен на ръце, няма как иначе. А ние на тема столче за кола с мъжа ми сме непреклонни. Да, обаче ако вземем седалката за в таксито, какво ще я правим в самолета. Вероятно ще я таксуват като допълнителен багаж. Иначе, бебешка количка няма да взимаме, тъй като там баба и дядо са осигурили, чакат ни с нетърпение :razz:
Въпроси и притеснения много. Ще съм благодарна, ако някой сподели как е минал полет при него, както и съвети.
Надя!
 
Мнения: 66
Регистриран на: 18 Дек 2018, 11:10

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Story_teller » 15 Апр 2019, 10:50

Не мисля,че ще има такса за бебешката седалка. Най-вероятно седалката ще е някъде из самолета, в смисъл - прибрана, а ти ще си с бебето само. Но това не е личен опит, а наблюдения в самолет.
Важно е да информираш, че ще пътувате с бебе, както и то да си има паспорт. Предполагам си знаеш, де.
Story_teller
 
Мнения: 116
Регистриран на: 17 Дек 2018, 10:36

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Matilda » 15 Апр 2019, 10:53

Не мисля, че ще ти позволят да вземеш седалката в самолета. В условията на съответната авиокомпания би трябвало да е описано. Аз съм пътувала с Бритиш еъруейс и не ни позволиха да я вземем. Ако правилно съм разбрала, позволява се за дълги полети, презокеански, примерно. Седалката я дадохме като се чекирахме.
А за бебето в самолета - споко. Играчки, занимавки, а и сигурно ще поспи. :wink:
Matilda
 
Мнения: 115
Регистриран на: 10 Дек 2018, 12:14

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Надя! » 15 Апр 2019, 11:01

Със сигурност детето ще си има паспорт, да. Както и платена "инфант" такса. Тази такса означава, че отделно място за него няма, така че ще се дондуркаме. Сега като се замисля, може и да съжалявам, че не му взехме детски билет, ама станалото станало.
За седалката - дълбоко се съмнявам, че ще разрешат да я вземем. Ами ако има и други семейства с малки деца, то от седалки място няма да остане в самолета.
Надя!
 
Мнения: 66
Регистриран на: 18 Дек 2018, 11:10

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Karina_85 » 15 Апр 2019, 11:09

Може и да не ти таксуват седалката като се чекирате. Обикновено количките не ги таксуват.
Щом детето е под 2 годинки, така или иначе всички авиокомпании изискват родителят да си го държи, така че смисъл от детски билет няма. Не съжалявай.
На възрастта на бебето ти, вероятно ще е предизвикателство пътуването, защото ще иска да ходи, затова се зареди с всякакви занимавки. Понякога стюардесите гледат лошо, ама се прави на перде и това е. Не си първата, няма и да си последната пътувала с малко дете в самолет.
Аватар
Karina_85
 
Мнения: 213
Регистриран на: 25 Окт 2018, 12:20

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот _Лилия_ » 15 Апр 2019, 11:12

Както са писали и по-горе - за дете под 2 години няма как да купиш билет с място. При излитане и кацане трябва да е в ръцете ти, а иначе всички авиокомпании стига да има свободни места в самолета ще ви оставят едно свободно. Понеже детето е малко и ако има свободни места в самолета и ако пътувате 2 възрастни + бебе, на check-in ще ви дадат двете крайни места като родители, а средното - празно. Така е много вероятно, това между вас да остане незаето и в един момент да можете да го ползвате за детето. За детската седалка не би трябвало да те таксуват за свръхбагаж - тя се чекира като редовен багаж и обикновено питат дали искаш да я пуснеш на линията или да се качиш с нея в самолета, където обаче я прибират. Поне такъв е моя опит, скоро не съм пътувала с малко дете. :wink:
_Лилия_
 
Мнения: 187
Регистриран на: 26 Окт 2018, 08:57

Re: Пътуване със самолет с бебе - какъв багаж мога да взема?

Мнениеот Ani_ » 15 Апр 2019, 11:15

Ние пътувахме с бебето като беше на няколко месеца. Седалката и количката не се таксуваха като допълнителен багаж. Седалката я чекирахме и продължихме с количката до gate-a, което е много удобно. Много често умишлено ти дават място на седалките най-отпред. През втората отсечка от полета не ни дадоха първа седалка, да не говорим за легло и беше страшно неудобно, въпреки че продължи само 2 часа. Като цяло, обаче, не е толкова страшно. Повечето се съобразяват с факта "бебе в самолета" :smile:
Ani_
 
Мнения: 108
Регистриран на: 04 Дек 2018, 11:43


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта