Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции

Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Rossi Ross » 16 Апр 2019, 11:49

Преди време ми се наложи да си отрежа косата, буквално наполовина. Реших се на тази стъпка заради един страшен косопад, като си мислех, че като я отрежа ще реша този проблец. Да, но не бях права. Продължи да си капе и след направени изследвания се оказа, че всичко е на хормонална основа. И се лекувам. Както и да е. Въпросът е, че въобще не мога да свикна с късата коса, направо не искам да се поглеждам в огледалото. Не че е грозно, близките ми казват, че ми отива. Просто аз не мога да се възприема.
Затова се замислям за удължаване на косата, обаче абсолютно нищо не знам по темата. Нито как да я удължа, колко коса е нужна, трудно ли се поддържа. Чувала съм за удължаване с кичури на клипс, ама дали вече не е отживелица, надеждно ли е?
Хем ми е странно да го направя, хем съм толкова потисната от гледката в огледалото, че май съм готова да рискувам :roll:
Rossi Ross
 
Мнения: 93
Регистриран на: 05 Дек 2018, 15:19

Re: Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Боби_Тони » 16 Апр 2019, 12:05

Аз на твое място не бих го направила. Просто...проблемът е в главата ти, не във визията. Приеми, че наистина ти отива, щом така ти казват близките хора. Усмихни се и си повтаряй, че това е коса и расте.
Разбирам те напълно, че това ти се отразява на самочувствието, но удължаването няма да го повиши. Екстеншъните също изтощават косата, разпитвала съм.
Ако имаш възможност, намери си качествена перука, вместо да я удължаваш. Има страхотни перукерни, където косите стоят супер естествено.
Аватар
Боби_Тони
 
Мнения: 81
Регистриран на: 08 Ное 2018, 12:11

Re: Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Клер » 16 Апр 2019, 12:21

Виждала съм всякакви удължавания. Нямам представа какви са по-дълбоките странични ефекти, но рано или късно идва един момент, в който собствената коса се различава видимо от "добавената" и на мен това ми изглежда ужасно. :roll:
Аз бих работила в посока да свикна с новата си визия, вместо да си причинявам нещо подобно.
Клер
 
Мнения: 101
Регистриран на: 18 Дек 2018, 10:35

Re: Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Кокетка » 16 Апр 2019, 12:28

Относно удължаването на коса мога да споделя това, което съм чувала от фризьори и което съм виждала. Нямам личен опит.
Има няколко вида - с т.нар. треси, които се закрепват под естествената коса с фиби най-често. Това е само за излизане и май изисква по-дълга коса. Другият начин е с тези екстеншъни, които се лепят или както там се закрепят :mrgreen: кичур по кичур. За тях са ми казвали, че с тях трудно се поддържа косата, изискват доста поддръжка - да ходиш да ти ги оправят, защото от сресване, къпане, растеж на естествената коса, се отпускат и става грозно. Също така - трудно се махат.
Една колежка миналата година си маха екстеншъни, някъде 3 месеца й отне, защото го правиха поетапно, за да не стресират нейната собствена коса и скалпа.
Кокетка
 
Мнения: 33
Регистриран на: 12 Апр 2019, 11:37

Re: Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Невена Стоянова » 16 Апр 2019, 12:34

На мен лично тресите не ми допадат никак, просто не стоят естествено. Някой дали е доволен от този метод? :shock:
Не е ли твърде краткосрочно решение?...
Имам доста приятели с удължена коса, "шити" са им. Или поне така се казва явно. И наистина ходят всеки месец за поддръжка.
Невена Стоянова
 
Мнения: 48
Регистриран на: 13 Дек 2018, 10:56

Re: Обмислям удължаване на косата - какъв метод да избера?

Мнениеот Никол_20 » 16 Апр 2019, 12:36

Аз имам удължена коса, но не съм с нея постоянно.
Мисля, че треса на клипс е най-добрия вариант, защото не тормози косата поне вечер. Позволя също така да се правят разни прически, като пони тейл.
Важно е как е направена/зашита косата и как са разпределени тресите по главата. Но и гъстотата и дължината на твоята коса играе роля.
Аватар
Никол_20
 
Мнения: 71
Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:13


Назад към Мода и красота

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта