Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Светлето » 30 Апр 2019, 10:28

Здравейте, отдавна не пуша, може би стана половин година. Запалвала съм 2-3 пъти, покрай някой празник. Гордея се със себе си, защото бях заклет пушач. Проблемът идва от това,че килограмите тръгнаха скоропостижно нагоре. Никога не съм била голям фен на сладките храни, даже в сладкарница, ако сядам, пак не съм се изкушавала. Обаче последните месеци ям наистина доста сладкиши. Съответно, вече въобще не искам да се гледам в огледалото, около 10 килограма съм качила.
Как да се справя с това? Не искам да пропушвам. Борбата беше наистина дълга и трудна. Но и да изглеждам по този начин не искам. :roll:
Светлето
 
Мнения: 112
Регистриран на: 07 Ное 2018, 15:34

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот maia the bee » 30 Апр 2019, 10:48

Не е сигурно, че ако започнеш пак да пушиш, ще отслабнеш. Познавам не една, не две пушещи и пълни жени. Така че, не смятам, че това е вариант. Да не говорим колко е неразумно да избереш да си увреждаш здравето, за да изглеждаш добре. Евентуално.

Аз също наскоро спрях цигарите, но от страх да не кача, спортувам сериозно. Като цяло си промених светогледа. Опитвам се да живея, обичайки себе си и грижейки се за себе си. Въпросът е в това, че аз обичам да спортувам и не го приемам като наказание и нещо, което ТРЯБВА да се направи.
С тренировки и килограмите ще се стопят, но и сладкото трябва да спреш.
Не можеш ли да се залъгваш с нещо, когато се усетиш, че се нахвърляш на ядене? Да пиеш вода, да хапваш морков или нещо друго от този сорт?
maia the bee
 
Мнения: 122
Регистриран на: 02 Ное 2018, 09:47

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Влади » 30 Апр 2019, 10:57

Качването на килограми може да е на стресова основа или да се дължи на емоционален дискомфорт. Общо взето се затваря един омагьосан кръг - качвам килограми и се чувствам ужасно, и тъй като се чувствам ужасно качвам килограми. Бях там вече. Решението е да си в мир със себе си. Докато не се харесваш и се тормозиш, няма да намериш решение. Работи върху себе си и самооценката си. Това е личното ми мнение поне. При мен имаше ефект - от 48 бях станала близо 80 и сега съм 50. Но, както е известно, всичко е индивидуално. Успех и не се поддавай на лоши мисли и изкушения. Пушенето няма да ти реши проблема с килограмите, така че въобще не го и помисляй като вариант.
Влади
 
Мнения: 87
Регистриран на: 28 Яну 2019, 10:49

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Ка Ме Лия » 30 Апр 2019, 11:08

Аз не обичам да спортувам и рядко го правя. Обаче намалих дажбите храна и промених хранителните си навици. И не по-малко важно - промених отношението към тялото си и спрях да се мразя, че съм напълняла. Ако ти се яде сладко, наблягай поне на плодове. Повтаряй си, че искаш да отслабнеш, че това е важно за теб.
Гладът е най-лошия съветник на отслабващите. Не трябва да стоиш гладна, трябва да хапваш често и по малко. Трябват постоянство и упоритост, но след като си спряла цигарите, явно не ти липсват. Просто се стегни отново.
Ка Ме Лия
 
Мнения: 57
Регистриран на: 17 Яну 2019, 11:30

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Светлето » 30 Апр 2019, 11:19

Опитах със залъгването и нямам проблем с брашното (никога не съм му била фен), но сладкишите ме побъркват направо. Спрях кафето заедно с цигарите, защото то ме провокира към пушене. Ще спортувам отново и ми доставя удоволствие, но мисълта за сладко ме докарва до лудост. По-рано не закусвах и никога не ме е блазнело да се храня през деня, обичах да вечерям към 6-7 ч. и с това приключвах - това ми беше нормалния режим. Пиех по 2 кафета на ден, но откакто ги спрях, закусвам, обядвам и вечерям. Към 14-15 часа обикалям вече не се издържа за сладко! Няма залъгване. Ако изям плод само ми доостъргва червата и ме присеща по-осезателно за шоколада (натуралния не засища мисълта за сладко).
:sad:
Светлето
 
Мнения: 112
Регистриран на: 07 Ное 2018, 15:34

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Гери Василева » 30 Апр 2019, 11:30

В никакъв случай не подхващай отново цигарите. Това е такъв голям успех, с който трябва да се гордееш.
И не си причинявай такъв стрес - нищо положително не носи това за душата и тялото ти. Разбирам как се чувстваш, спомняйки си, че си била по-слаба - харесвала си се повече, по-добре си се чувствала, да.. Но пък аз, както и другите момичета, нямам база за сравнение и съвсем откровено ти казвам - изглеждаш добре и съвсем не си ужасяваща, както си втълпяваш и се самонавиваш постоянно и все повече.
Успокой се. Опитай се да се погледнеш обективно и съвсем целенасочено и осъзнато да направиш необходимото за себе си. А няма друг начин освен повече движение и спиране на сладките неща, включително и всичко от бяло брашно. Всички продукти, след чиято консумация нивото на кръвната захар рязко се покачва (съответно и рязко спада, което именно предизвиква поредното чувство на глад и желание, силна охота за хапване) трябва да бъдат избягвани. Консумирай предимно зеленчуци, риба и пилешко. Създай си режим, който твърдо да спазваш. Устоиш ли месец - после става все по-лесно (също като отказването на цигарите). 3амени сладкишите с движение - спорт, танци, разходки, излети... Когато е редовно и с едно определено физическо натоварване, т.е. време и интензитет (колко, кога, какви - това постепенно всеки открива сам за себе си), движението задейства в тялото механизма на производство на ендорфини. След достатъчно обаче време започваш да търсиш и се стремиш към движението, така както в момента чувстваш нужда от захарта, но с разликата в посоката на килограмите.
Гери Василева
 
Мнения: 52
Регистриран на: 04 Фев 2019, 11:19

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот София » 03 Юни 2019, 10:11

Майка ви след като спря цигарите, започна да ограничава сладкото и да върви по много пеш. Така намери някакъв баланс.
София
 
Мнения: 111
Регистриран на: 05 Дек 2018, 11:16

Re: Как да не пълнея след като отказах цигарите?

Мнениеот Malina » 03 Юни 2019, 16:15

Цигарите, всъщност нямат общо с пълнеето, въпросът е да не заместите вредния навик с хранене. За целта е добре да се хапва редовно и да не се бяга от храната. Ако досега "закуската" ви е била от цигара с кафе, сега е време да включите малко по-стабилно похапване сутрин, което да ви държи сити, за да не прибягвате към висококалорични крекери и подобни щуротии.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта