Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот flip » 15 Май 2019, 10:14

От миналата година назрява един проблем със съсед, който прави ремонт вече втора година. Направо няма покой. Живеем в блок, наясно съм, че всеки прави ремонти и няма как да не се чува, ама втора година?! Така ли нямаше край?!
Та, съседът вдига толкова страшен шум, заради машините, които ползва, че просто не се живее. Случва се и да не спазва часовете за почивка следобед.
Разговаряла съм с него, когато го улуча да е там, защото той не живее там, а идва само за през деня. Репчи ми се насреща и прави опити да заплашва. Не му пукало нито от полиция, нито от съседите.
Споменах и на общото събрание, че това вече излиза извън границите на нормалното. Всички вдигат рамене, не смеят да се опълчат, защото повечето са възрастни хора и не им се влиза в разправии с труден човек като него.
Отправена бе молба към домоуправителя, да разговаря с него. Еми, резултат - нула. Неангажиран със сградата и проблемите на живущите.
Съседите са съгласни, че нещо не е наред. Но с това се изчерпва тяхната подкрепа.

Не знам има ли начин да променя нещата или ще си търпим още месеци/ години :roll: Имах нужда да ви се оплача, пък може някой да даде идея какво още да опитам.
flip
 
Мнения: 203
Регистриран на: 25 Окт 2018, 11:36

Re: Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот Karina_85 » 15 Май 2019, 10:35

Ако си прави ремонт човекът, няма какво да направите.
И ние имаме комшия, който до миналата година постоянно нещо режеше и вдигаше страшен шум. Говорихме с него, че ми пречи на децата, и ще се оплача, защото той развиваше бизнес в жилищен квартал без разрешение, и той спря. Но това е различно от вашия случай. Не виждам какво можеш да направиш, освен да стискаш зъби и да се надяваш да са му кадърни майсторите. :grin:
Аватар
Karina_85
 
Мнения: 213
Регистриран на: 25 Окт 2018, 12:20

Re: Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот Rainy mood » 15 Май 2019, 10:52

И в нашия блок хората много протестираха като почнахме ремонт. Доводът им беше същия - всяка година някой ремонтирал. Мъжът ми им каза, че както ние сме изтърпели чуждите ремонти, така и те ще изтърпят нашия. Като цяло сме се съобразявали - но все пак не е съвсем тихо.
Rainy mood
 
Мнения: 39
Регистриран на: 08 Фев 2019, 10:53

Re: Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот Светлето » 15 Май 2019, 11:00

Е, то на всеки се налага да прави ремонт и като живееш в блок, се съобразяваш.
Проблемът пир тях е че продължава твърде дълго наистина...Ако човек иска уединение, къщата е решението.
Можеш евентуално да направиш проблем за НЕспазването на часовете за почивка. Извикай полиция 1-2 пъти и може да спре поне това.
Досадни са ремонтите и много дразни шума, когато съседите са си вкъщи, но няма начин да забраниш на някой да си прави ремонт у дома. А с тия безкрайни разправии, че дълго ремонтирал само нагнетявате напрежение. Излишно е и за вас.
Светлето
 
Мнения: 112
Регистриран на: 07 Ное 2018, 15:34

Re: Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот Glow » 15 Май 2019, 11:03

Зависи какъв е ремонтът. Може да е козметичен, може да е основен. При основния ако разбиваш стени, къртиш под и прочие, отнема много време. Изпитали сме го на гърба си. И за ремонтиращите не е приятно.
Ако добавиш и кофти майстори, положението може да стане направо трагично :roll:
Glow
 
Мнения: 93
Регистриран на: 20 Дек 2018, 11:09

Re: Твърде дълъг ремонт в съседски апартамент - не се издържа!

Мнениеот Вив » 15 Май 2019, 11:13

Ако имаше законно решение, щеше да е добре. В случая няма. Щом искаш да се бориш, трябва да промениш морала на майстора.
Шумът си е шум, при вас е от машина, при други от радио, при трети - от друго. Така е съжителството в жилищен блок. Уви! :roll:
Вив
 
Мнения: 54
Регистриран на: 14 Яну 2019, 12:23


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron