Как да науча детето да заспива само?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот Таня Иво » 29 Май 2019, 09:59

Здравейте отново! Имам дете на година и половина и с мъжа ми си говорехме, че може би е време да спи сама и отделно. Чудя се как ще стане, като досега е спала в кошара до нашето легло.
Има ли някакъв трик или подход за по-лесно приучаване да заспива сама? Не си представям сякаш всяка вечер да заспива до нас и после да я местим, обикновено се събужда при местене.
Таня Иво
 
Мнения: 105
Регистриран на: 20 Ное 2018, 09:41

Re: Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот Karina_85 » 29 Май 2019, 10:29

Аз лично съм привърженик на тезата, че едно дете има нужда от ласки и прегръдки. Ако си ги търси докато заспива, то в това няма нищо лошо.
Стой близо до нея, за да те чувства и леко полека сама ще свикне да си заспива там. Когато е готова.
Аватар
Karina_85
 
Мнения: 213
Регистриран на: 25 Окт 2018, 12:20

Re: Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот Ani_ » 29 Май 2019, 10:35

Мисля, че дечицата са много различни. Първите 3-4 месеца спяхме всички заедно в спалянта, бебето в коша от количката си до нас. Леглото й беше в нейната стая. В един момент започна да се приплъзва в нашето легло и ние си я гушкахме при нас. Обаче се притеснихме, че можем да я задушим и купихме легло-люлка, което сложихме до спалнята. Като се застуди слязохме в нейната стая. Такава ни беше и първоначалната идея - ние да отидем при нея и в някакъв момент да се махнем. Там спа известно време в люлката, ние на един диван. Голяма теснотия, но беше лесно като приплаче да стана и да я взема. Постепенно я сложихме в нейното легло-кошара. Слагахме я, после пак я връщахме в люлката, защото спеше много неспокойно. През пролетта се изнесохме в нашата спалня без проблем. Тя все пак си изкарваше по няколко часа сама, докато и ние си легнем. Винаги, когато е искала сме я взимали и е спала при нас. Ние нямахме против. Спали сме нощи наред заедно, след което я оставяме сама и няма проблем.
Ani_
 
Мнения: 108
Регистриран на: 04 Дек 2018, 11:43

Re: Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот Matilda » 29 Май 2019, 10:37

Да ви кажа честно какво ли не опитвах, за да науча детето да заспива само, но без резултат. Отказах се и следващите няколко месеца я карахме по старому - люлеех кошарата. После изведнъж то само започна да се унася да си заспива и просто се възползвах от възможността. Играеше си известно време и после си заспиваше.
Според мен и заспиването, и всичко останало покрай децата е строго индивидуално и трябва да разчитаме техните знаци. :smile:
Matilda
 
Мнения: 115
Регистриран на: 10 Дек 2018, 12:14

Re: Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот viviann » 29 Май 2019, 10:51

С едното дете дълго се приспивахме заедно. Браво на тези деца, които успяват да заспят сами,защото както е известно на всички, децата не се раждат знаейки да заспиват, те придобиват това качество по-късно с времето. Едни по-бързо, други по-бавно. Колкото до подход за заучаване на бебето да заспива само - такова нещо няма. Ние може да им помогнем по един или друг начин с - биба, играчка, музика и т.н. Но това дали ще се научат и кога е строго индивидуално. Д-р Спок в книгата си пише, че другият начин е като ги оставим да поплачат в леглото си, докато заспят. Така няколко вечери и ще се научат сами да заспиват.Това, обаче, не всеки може да го направи, на мен сърце не ми даваше и за това мъките ни с приспиването продължиха дълго.
viviann
 
Мнения: 161
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:16

Re: Как да науча детето да заспива само?

Мнениеот IvanovA_Stef » 29 Май 2019, 10:54

Имам приятелка, която си беше взела книгата "Ръководство за недоспали родители" на Трейси Хог и Мелинда Блау. Обаче не й се получи. И там го има моментът с оставянето да поплаче, макар и не за дълго. Не е за всеки, но може да прочетеш и да опиташ. При някои явно върши работа. :thumbup:
IvanovA_Stef
 
Мнения: 158
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:00


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron