Ммм, колко лятно се почувствах с тази тема
Вкъщи много се харесва пилешко с ананас. Ползвам рецептата от блога Cook with a smile:
Пилешко с ананасПродуктите за 6 порции:
6 бр. пилешко филе без кожа (или 3 двойни филета тип „Пеперуда“)
6 големи листа салвия
6 бр. тънко нарязани филийки бекон (шунка)
6 бр. шайби ананас, ползвах консерва
100 г. чедър или друго сирене/кашкавал по избор
50 г. масло
100 мл. бяло вино
80 мл. сок от ананас (ползвайте сока на консервата)
сол и черен пипер за овкусяване на месото
2-3 с. л. зехтин
Приготвянето на пилешко филе с ананас на фурна е съвсем просто и отнема 30-ина минути. Месото се оформя, ако филето е двойно – се разделя на две половини, почиства се от ципи и се овкусява със сол и черен пипер.
Зехтинът се загрява и месото се запържва от двете страни по около минута, колкото да се запечата. Прехвърля се в тава и последователно върху месото се подреждат лист салвия, филийката бекон и шайбата ананас. В дупчицата на ананаса се поставя бучка масло, а най-отгоре се поставя сиренето.