Как да предпазя детето си от лошото влияние на телевизията и интернет?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Как да предпазя детето си от лошото влияние на телевизията и интернет?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 21 Авг 2019, 11:57

Днес четох за още една трагедия с дете, посегнало на живота си заради социална мрежа и съм силно притеснена. Хари Стори, на 13 години от английския град Чилтън се е обесил за това, че от група в WhatsApp е научил, че момичето, което харесвал, се среща с друго момче… Идеята пък ме дошла от предаване по телевизията…
Не зная от какво и как вече да предпазвам детето си… То е още на 5 годинки, но това, което чета и гледам по телевизията, ме ужасява. Скоро ще порасне и ще пожелае да има свой смартфон, профили във фейсбук, инстаграм и т.н. Мога ли да го предпазя от интернет, социалните мрежи, смартфона и компютъра? От тъпите предавания по телевизиите? По какъв начин би могло да стане това?
Нали ако го ограничавам и му забранявам неща, които на връстниците му са позволени, ще ме намрази?
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Как да предпазя детето си от лошото влияние на телевизията и интернет?

Мнениеот tano » 22 Авг 2019, 08:28

Не мисля, че трябва да му забранявате каквото и да било. Най-добрият начин е да говорите с него. Проблемът при децата в днешно време е, че не им обръщаме достатъчно внимание. Сигурен съм, че ако родителите на момчето са отделяли повече време да си говорят с него, тази трагедия нямаше да се случи.
tano
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03

Re: Как да предпазя детето си от лошото влияние на телевизията и интернет?

Мнениеот iriny » 22 Авг 2019, 09:28

Наистина е голяма трагедия! Жалко за момчето! Тийнейджърите наистина са трудни за разбиране в тази възраст и почти винаги са против това, което им говориш, но съм съгласна, че най-добрият начин за предпазване на децата от лошото влияние на телевизията и интернет, а дори и на улицата, са вниманието и постоянната комуникация. Младежите в тази възраст почти винаги се чувстват неразбрани и пренебрегнати, затова според мен трябва да им се отделя повече време и по-често да разговаряме с тях.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта