Колко време е нужно да се възстановя след операция на херния?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Колко време е нужно да се възстановя след операция на херния?

Мнениеот delchev » 21 Авг 2019, 14:54

Здравейте!
Преди три месеца претърпях операция от ингвинална херния. Бях в болнични 60 дни и общо взето спазвах всички указания на лекуващия лекар – да не вдигам тежко, да не се претоварвам, да се раздвижвам и т.н. На последния профилактичен преглед докторът ми каза, че всичко е наред.
Обаче аз съм притеснен, защото вече минаха три месеца, а хернията още ме боли и мястото на операцията е подуто.
Колко време е нужно за възстановяване след операция от херния?
Казаха ми, че по принцип възстановяването след тази операция е бавно и е нормално все още да ме наболява и да „дърпа“...
Ако някой е имал операция от ингвинална херния и може да сподели наблюденията си, ще му бъда благодарен!
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00

Re: Колко време е нужно да се възстановя след операция на херния?

Мнениеот tano » 22 Авг 2019, 08:37

Преди пет години претърпях същата операция от херния. Помня, че възстановяването не беше бързо. Примерно два месеца... Но дори и след това е необходимо да се пазиш минимум половин година. Ако все пак не се чувстваш добре, задължително се консултирай с лекар!
Казват, че операцията от херния е лека и възстановяването е бързо, но аз не съм съгласен. Все пак си е хирургическа интервенция и явно си зависи от организма как я приема.
tano
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03

Re: Колко време е нужно да се възстановя след операция на херния?

Мнениеот Valentin62 » 25 Сеп 2019, 13:57

Аз вече девет месеца не мога да се оправя и вече вдигнах ръце от лекари.То не бяха изследвания,пари хоспитализации и т.н. и ето вече съм като инвалид а иначе всичко е ок.Кажи речи имам три операции от херния и една и съща и май ми предстои четвърта.
Valentin62
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Сеп 2019, 13:46

Re: Колко време е нужно да се възстановя след операция на херния?

Мнениеот delchev » 25 Сеп 2019, 17:15

Благодаря за мненията! Аз все пак отидох на преглед, но не при лекаря, който ме оперира, а при друг хирург. Каза ми, че всичко е нормално, а ме боли, защото при зашиването е засегнат нерв или нерви. Минавало бавно - за около 6 месеца. За сега ще потърпя и ще видим дали ще мине.
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00

Подутина - последствие от операция на ингвинална херния.

Мнениеот porko » 08 Яну 2023, 13:44

Здравейте.Може би въпросът не е за тук,но се надявам модераторите да го преместят.Преди две години ми направиха две операции-лява и дясна ингвинална херния в период от два месеца.С лявата-никакъв проблем.С дясната,обаче,имам.Още веднага след операцията,като се събудих в леглото,в долната част на разреза се беше образувало надигнато топче като орех.Хирурга каза,че ще премине и изчезне.Но след две години то стои твърдо и се напипва дори без натиск.Няколко пъти ходих да го питам защо е така-той го опипва и само ми казва,че ако не ми пречи да не го мисля.Да,нямам болки,но дясната част на нивото на пениса ми е надута.Имам чувството,че е нещо забравено вътре.Знам,че е налудничаво да мисля така,но по този случай си направих скенер и специалистът определи топче около 30мм.Казах,че е следствие на операцията,но той не потвърди.Каза,че не е от нея.Дали е оток,дали е нещо друго?Имали ли сте подобни случаи и на какво би могло да се дължи?Дали платното не е сложено както трябва?Безпокоя се за това и не смея да вдигам все още тежки предмети.А работата ми е свързана с повдигане и преместване на метални плочи.Много се надявам да получа отговор,какъвто и да е.
porko
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Яну 2023, 19:47


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта