Регистрация на лека автомобил нов внос в КАТ. Има ли скрити изненади?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Регистрация на лека автомобил нов внос в КАТ. Има ли скрити изненади?

Мнениеот delchev » 22 Авг 2019, 11:18

Зная, че това не е специализиран форум точно по този проблем, но се надявам, че сред потребителите има такива, които са запознати с тънкостите на процедурата и биха могли да ми помогнат.
Докараха ми лек автомобил от Австрия и сега ми предстои регистрация в КАТ. Понеже ще минавам през това изпитание за първи път, леко съм притеснен и се стремя да събера повече информация, преди да пристъпя към действие.
Знаете ли дали е дълга процедурата по регистрацията на автомобил нов внос в КАТ? Какви са етапите? Трябва ли да си вземам почивен ден или може би няколко?
Прегледах няколко сайта, където имаше информация за регистрация на лек автомобил нов внос в КАТ и горе-долу се ориентирах в цените и сумата, която трябва да приготвя: За административна такса на КАТ за табели и номера, застраховка Гражданска отговорност, екотакса... Интересува ме обаче дали има някакви специфични неща, които не са официално обявени, но КАТ ги изисква. Да очаквам ли някакви скрити изненади?
Ще ви бъда много благодарен за информацията!
delchev
 
Мнения: 87
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00

Re: Регистрация на лека автомобил нов внос в КАТ. Има ли скрити изненади?

Мнениеот tano » 22 Авг 2019, 13:32

Не съм регистрирал автомобил нов внос, но имам малко опит в регистрацията на коли, закупени от страната. Колко време ще трае процедурата, предполагам зависи и от града, в който ще я регистрираш. Но така или иначе - един ден трябва да предвидиш. Доколкото зная, ще трябва да минеш и технически преглед. Съветът ми е да отидеш рано в КАТ и да се запасиш с търпение. Успех!
tano
 
Мнения: 85
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта