Прав ли е министър Боил Банов да иска оставката на директорката Столина Добрева?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Прав ли е министър Боил Банов да иска оставката на директорката Столина Добрева?

Мнениеот iriny » 27 Авг 2019, 10:07

Хайде сега да ми разясните този казус, че нещо не мога да вдяна!
От няколко дни насам се раздува историята на оперната певица Дарина Такова. Моите уважения към оперната прима, но тук въпросът ми е за директорката на Националното музикално училище в София - Столина Добрева и безумното искане на оставката ѝ от министъра на културата Боил Банов.
Как според вас би трябвало да постъпи г-жа Добрева? Да назначи оперната певица Дарина Такова без конкурс при обявена вече процедура? Тогава щяха да я обвинят в нарушение на правилата и пак да ѝ поискат оставката! Двойно губеща ситуация за директорката на Националното музикално училище. Компромисният вариант наистина е примата да води майсторски клас или да преподава като лектор в училището, но не и като редовен учител.
Недоумявам как министъра на културата Боил Банов може да си позволи да иска оставката на Столина Добрева, при положение че тя изпълнява точно нормативните изисквания.
Някой може ли да ми отговори?
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Прав ли е министър Боил Банов да иска оставката на директорката Столина Добрева?

Мнениеот Nikoletta » 27 Авг 2019, 10:09

Ако махнем вица, в който една оперна звезда трябва да доказва, че може да пее, директорката е трябвало просто да направи така, че да поясни на звездата какво и предстои. Лош закон, но закон.
Nikoletta
 
Мнения: 77
Регистриран на: 23 Юни 2019, 20:10

Re: Прав ли е министър Боил Банов да иска оставката на директорката Столина Добрева?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 27 Авг 2019, 10:59

Абсолютно не е прав министърът Банов да иска оставката на директор Добрева! Правилата и законите, макар и лоши, трябва да важат за всички! Винаги могат да се намерят компромисни решения, най-вече когато става въпрос за оперен изпълнител от такъв ранг като Дарина Такова, но министър да се излага по такъв начин е недопустимо! Ама какво ли учудващо има в цялата история?!? Случва се в България все пак!
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта