Как да разбера дали детето ми се дрогира?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Как да разбера дали детето ми се дрогира?

Мнениеот i.ivanov77 » 27 Сеп 2019, 10:51

Здравейте! Синът ми е в 8 клас и вече тийнейджърските дивотии при него вилнеят с пълна сила. Не, че е лошо момче, напротив – добър ученик е и доста помага вкъщи, спортува... не мога да се оплача. Притеснението ми обаче е, че в компанията, в която се движи, някои от децата пушат марихуана. Лошото е, че го разбрах случайно и то не от сина ми. Естествено си поговорихме много сериозно по темата и той ми се закле, че никога не е опитвал. А приятелчетата му само пробвали да видят какво е. Вярвам му, но все пак искам да съм сигурен. Има ли някакъв дискретен начин да проверя?
За сега със сина ми сме си говорили само двамата „по мъжки“. Не съм казвал на майка му, за да не я тревожа, пък и момчето ни е сериозно, нямам основание да не му вярвам. Не искам да го обиждам, като го подложа на тест примерно... Ситуацията е доста деликатна и не съм сигурен как да постъпя. Трябва ли според вас да говоря с родителите на децата, които са пушили трева? Няма начин хлапетата да не разберат кой ги е издънил и макар че научих от другаде, ще обвинят сина ми, че ги е издал.
Чудя се какво да правя. Ако имате идеи, давайте!
i.ivanov77
 
Мнения: 64
Регистриран на: 10 Сеп 2019, 14:49

Re: Как да разбера дали детето ми се дрогира?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 27 Сеп 2019, 13:20

Ако не искате да подлагате детето на тест, може да следите за следните признаци: Наблюдавайте за промени в очите. Употребата на марихуана води до зачервяване на очите, освен това има неприятен специфичен мирис, който не може лесно да се прикрие. Метамфетамини, амфетамини, екстази разширяват зениците, а болкоуспокояващите ги свиват. Следете също така и за необичайно поведение.
А що се отнася до родителите на децата, за които знаете, че употребяват наркотици, според мен трябва да им кажете.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Как да разбера дали детето ми се дрогира?

Мнениеот petyo62 » 27 Сеп 2019, 14:43

Според мен трябва да му направиш тест. Има такива за домашни условия. Намери начин да го убедиш. Разбирам опасенията, че ако кажеш на другите родители, приятелите му ще го обвинят и може и да го изключат от групата, но и аз мисля, че родителите трябва да знаят. И най-вече не преставай да говориш със сина си на тази тема.
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта