С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

Мнениеот Цвети Цветкова » 04 Окт 2019, 16:40

Живеем в голям град и училището на детето е доста далече от дома. И аз, като повечето майки, предпочитам да го карам с колата до там и да го вземам. Не искам да го пускам сам да пътува с градския транспорт, защото още е малък – сега започна трети клас. Макар че спирката на автобуса е много близо до нас, до училището трябва пресече две улици. Според мен е опасно да пресича сам улиците с това натоварено движение.
Естествено проблемът с паркирането е голям, а и движението по това време е много натоварено, но нямам избор. Много родители се оплакват, но нито до детската градина преди това, нито в близост до нашето училище сега има удобен паркинг. Как са уредени нещата при вас? Имате ли същите проблеми? Аз лично мисля, че общината трябва да направи нещо по въпроса.
Някои родители се престрашават да пускат децата си сами, но мен ме е страх. На каква възраст според вас детето би могло да пътува само с градския транспорт?
Цвети Цветкова
 
Мнения: 166
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23

Re: С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 05 Окт 2019, 17:10

Докато децата се почувстват уверени и преценим, че може да пътуват сами, ги карахме с колата до училище. Мисля, че това е индивидуално. А въпросът с паркирането не го решихме никак. Спираш, където може. Даже са ни глобявали.
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

Мнениеот iriny » 05 Окт 2019, 17:25

Лош Холестерол 007 написа:Докато децата се почувстват уверени и преценим, че може да пътуват сами, ги карахме с колата до училище. Мисля, че това е индивидуално. А въпросът с паркирането не го решихме никак. Спираш, където може. Даже са ни глобявали.

И мен са ме глобявали за неправилно паркиране, като оставям детето до училище. Просто няма къде да спреш! Наистина общините трябва да помислят над този проблем. А моето дете го возихме до училище до четвърти клас.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта