Как да се предпазим от респираторните вируси

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Как да се предпазим от респираторните вируси

Мнениеот Пламена И. » 07 Окт 2019, 11:27

Днес по новините съобщиха, че има увеличаване на заболяванията, причинени от респираторни вируси в големите градове. Една от колежките ми не дойде на работа, защото тя и детето й са болни. По принцип в семейството ни не ползваме противогрипни ваксини, но дали не е добре да си сложим, за да се защитим от тези и други вируси през зимата? Кога трябва да се ваксинираме и дали ще има ефект?
Прочетох, че респираторните вируси били характерни за сезона и се разпространявали най-вече в училищата, детските градини и на работното място. Малко съм притеснена за детето, а и за себе си. Какъв е начинът да се предпазим от тези вируси? Ясно е, че не можем да ограничим контактите, като си стоим вкъщи. Има ли някакви имуностимулиращи или противовирусни лекарства, които бихме могли да пием превантивно? Какво ще ме посъветвате?
Пламена И.
 
Мнения: 164
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Как да се предпазим от респираторните вируси

Мнениеот petyo62 » 07 Окт 2019, 13:10

За противогрипните ваксини зная, че трябва да си напълно здрав, когато ти ги поставят и да се пазиш след това седмица-две да не се разболееш. А за респираторните вируси казват, че се предават не по въздушен път, а чрез мръсните ръце. Затова профилактиката е да си мием ръцете по-често.
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18

Re: Как да се предпазим от респираторните вируси

Мнениеот Мики Маус » 07 Окт 2019, 16:00

Аз не съм ползвал противогрипни ваксини от доста време, но съм доволен от ИМУНОБОР. През последните 2 години не съм се разболявал сериозно, макар че постоянно работя с хора.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта