„Пази моториста!“ или кой е виновен за инцидентите с мотоциклети?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

„Пази моториста!“ или кой е виновен за инцидентите с мотоциклети?

Мнениеот petyo62 » 09 Ное 2019, 21:48

Защо се случват катастрофите с мотоциклети и кой най-често е виновен за това? Въпросът ми е към всички шофьори, независимо какво превозно средство карат.

А ето и поводът: Днес беше необичайно хубав есенен ден и мотористите го използваха пълноценно. Наложи ми се да пътувам с колата и по пътя ме подминаха доста пистови мотори. Искам да отбележа, че пътят беше с две платна, а не магистрала и ограничението за него е 90 км/ч. Движението беше натоварено, което е естествено за почивен ден. Колоната се движеше с 80 – 90 км/ч, но за момчетата с моторите явно беше прекалено бавно. С две думи – изрязаха всички, без да се съобразяват дали има видимост и дали отсреща идва автомобил. На няколко пъти ми се изправи косата и предполагам не само на мен. Слава Богу – размина се без инциденти! Но искам да ги питам: Момчета, след като вие не се пазите, как могат другите да ви опазят?!

Естествено като шофьор съм попадал в доста рискови ситуации, в които виновни са били както мотоциклетисти, така и шофьори на коли и камиони. Не съм водил статистика, но като че ли в повечето случаи рискованата маневра я предприемат мотористите и то тези с бързите пистови мотори. Какви са вашите наблюдения?

Не съм безгрешен шофьор, признавам си, но се стремя да спазвам законите и ограниченията и да пазя другите участници в движението. Адреналинът от високите скорости е готино изживяване, но си има определени места, където това може да се случва и тези места не са второстепенните пътища и градските улици. Съгласни ли сте?
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18

Re: „Пази моториста!“ или кой е виновен за инцидентите с мотоциклети?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 11 Ное 2019, 10:26

Абе, спорен е въпросът. Много често мотористите не ги зачитат за равностойни участници в движението и от там идват и катастрофите. Имам предвид, че като карат нормално с 80-90 колите и камионите ги натискат и ги изпреварват рисково, като карат пък бързо са в нарушение... Няма угодия. Проблемът според мен е , че няма култура на шофирането в България.
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: „Пази моториста!“ или кой е виновен за инцидентите с мотоциклети?

Мнениеот delchev » 11 Ное 2019, 13:02

Имам доста приятели рокери и мога да кажа, че са отговорни участници в движението - не карат пили и не нарушават ограниченията на скоростта. За съжаление съм бил и свидетел на подобна на описаната ситуация. Мисля, че е до човека - когато е отговорен, той спазва правилата и зачита другите, когато не е - той е безотговорен към всичко, включително и към себе си.
delchev
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Авг 2019, 20:00


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта