Можем ли да бъдем сигурни, че децата ни ще получат навременна и компетентна медицинска помощ?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Можем ли да бъдем сигурни, че децата ни ще получат навременна и компетентна медицинска помощ?

Мнениеот iriny » 20 Ное 2019, 11:24

Доста време мислех дали да споделя с вас мислите, породени от трагедията с тригодишното детенце, което почина преди няколко дни в София...
Като майка съм силно притеснена от изказванията на някои лекари, опитващи се да защитят колегите си. Обясняват нещата с неспазване на административни процедури, липса на симптоми и не знам още какви добре звучащи, но нищо незначещи термини.
Още повече съм ужасена от изказването на проф. Гайдарски – лекар и бивш министър на здравеопазването. Според него в обществото ни липсвало уважение към лекарите, което пък водело до негативно отношение на лекарите към пациентите. Ако това е вярно, по-добре тези лекари да си стягат багажа и да заминават, където искат или най-добре да си сменят професията! Тук за емоции ли става въпрос или за професионализъм, от който зависи човешки живот?!? Тези хора полагали ли са Хипократовата клетва и ако са – знаят ли какво означава тя?
Смъртта на детето е факт, който никакви обяснения и оправдания не могат да променят. И виновни за това определено има! Не съм сигурна обаче дали ще си понесат наказанието...
А дори и да има наказани, какво ще промени това? Можем ли да сме сигурни, че при нужда децата ни ще получат бърза и компетентна лекарска помощ в България?
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Можем ли да бъдем сигурни, че децата ни ще получат навременна и компетентна медицинска помощ?

Мнениеот ganka67 » 20 Ное 2019, 12:07

Че има негативно отношение към лекарите - това е вярно, но нали това отношение е породено от нещо, не е дошло ей така - от само себе си!? И след такива случаи и изказвания, които петнят лекарската професия какво друго очакват да бъде?
ganka67
 
Мнения: 169
Регистриран на: 15 Окт 2019, 13:53

Re: Можем ли да бъдем сигурни, че децата ни ще получат навременна и компетентна медицинска помощ?

Мнениеот Паулу Коелюв » 20 Ное 2019, 19:48

Това наистина е голяма трагедия за семейството на детето и виновните трябва да си понесат последствията. Но според мен не трябва всички лекари да се поставят под общ знаменател, а ние винаги това правим, когато се случи нещо лошо... И това важи не само за лекарите, а и за учители, полицаи и т.н.
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Можем ли да бъдем сигурни, че децата ни ще получат навременна и компетентна медицинска помощ?

Мнениеот iriny » 25 Ное 2019, 21:20

Паулу Коелюв написа:Това наистина е голяма трагедия за семейството на детето и виновните трябва да си понесат последствията. Но според мен не трябва всички лекари да се поставят под общ знаменател, а ние винаги това правим, когато се случи нещо лошо... И това важи не само за лекарите, а и за учители, полицаи и т.н.


Да, правим го и си имаме основание. Лекарите, учителите, полицаите и политиците и духовниците в това число трябва да са за пример, защото това са професии в служба на обществото... За тях трябва да имаш призвание и вътрешна мотивация... Затова посрещаме толкова остро всяко нарушение от тяхна страна.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта