Мнение за хоспис 'Милосърдие" в гр. Пловдив

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама. Споделете мнение или открийте отзив за продукт, услуга или институция.

Мнение за хоспис 'Милосърдие" в гр. Пловдив

Мнениеот Evelina Ivanova » 28 Ное 2019, 18:47

Хоспис „Милосърдие“ се намира на гърба на Транспортна болница, гр. Пловдив. Под красивата дума милосърдие се крие нещо съвсем друго... По подходящо име за този хоспис щеше да бъде „Безсърдечност“, „Безскрупулност“ или „Безчовечност“.
Настанихме там тежко и лежащо болен възрастен човек. Неговото желание беше да бъде сам в стая. В ценорасписа на хосписа се предлага стая с едно легло (VIP стая) за 55 лв. на ден, което беше една от причините за да изберем този хоспис и да спазим желанието на болния. Оказа се обаче, че ценоразписа изобщо не се спазва и бяхме изнудени от управителката, г-жа Пидромова, да платим стая с две легла по 98 лв. на вечер, защото според думите и „ще загуби приходите от едно легло“. Така за 10 дни вместо 550 лв., платихме 980 лв. и (без памперси и останалите санитарни материали – марли, спирт, мокри кърпи и т.н). За таксата за престоя в хосписа не получихме дори и касова бележка.
Човешката алчност няма граници! Този момент на рекет, изнудване и липса на човещина беше изключително грозен. Жалко е,че има безскрупулни и алчни хора като управителката, г-жа Пидромова, които по всички начини се опитват да печелят максимално от страданието и нещастието на други хора. Ако трябва да сме честни бихме дали и двойно и тройно повече за подходящо обслужване, но за съжаление грижите на хосписа за този възрастен човек също не бяха адекватни.
Още след втория - третия ден, управителката , г-жа Пидромова, обяви нашия болен за „труден пациент“, защото го боляло и викал от болка. Доста жестока и грозна класификация за един измъчен, лежащ човек, който беше болен повече от година и на който болеста беше взела всичко, дори и желанието за живот. Настанихме болния в хосписа, за да получи подходящо обслужване, а не да бъде определян като „труден пациент“. Оказа се също, че всеки ден, във времето за свиждане, съпругата му, която е възрастна и болна, му сменяше памперса, миеше със спирт и го преобличаше, защото намираше болния в окаяно състояние. Един път потърси помощ от санитарката за смяна на памперса, за което след това ѝ плати пари на ръка, въпреки, че това е задължение на санитарката.
Жестоко и жалко, че последните дни на този човек, трябваше да приключат по този начин.
Управителката, г-жа Пидромова, се оказа изключително арогантна и безскрупулна жена, без никакво човешко отношение, която с държанието си накара съпругата на нашия болен - възрастана и болна жена, която цял живот е работила като лекар да се почувства като отрепка, да се почувства унизена и да се прибере плачейки в къщи след срещата им.
Абсолютна ирония, че хосписа се нарича „Милосърдие“....
Evelina Ivanova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Ное 2019, 18:39

Re: Мнение за хоспис 'Милосърдие" в гр. Пловдив

Мнениеот Пламена И. » 28 Ное 2019, 20:04

Това отношение е наистина отвратително! Не се ли оплакахте? Аз на Ваше място бих подала жалба и освен това бих се обадила и на телевизията.
Пламена И.
 
Мнения: 59
Регистриран на: 07 Окт 2019, 11:23

Re: Мнение за хоспис 'Милосърдие" в гр. Пловдив

Мнениеот Цвети Цветкова » 29 Ное 2019, 11:19

Може да подадете жалба до Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП).
Цвети Цветкова
 
Мнения: 82
Регистриран на: 16 Сеп 2019, 11:23


Назад към Похвали се, оплачи се, намерете или дайте своето мнение!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта