Раздразнена кожа около стома

Раздразнена кожа около стома

Мнениеот Vasila » 09 Дек 2019, 17:33

Здравейте, майка ми (81) е със стома от началото на ноември т. г. Както повечето хора, и ние имаме проблем с кожата около стомата, която се разранява и дори прокървява. Препоръките за решаване на този проблем са много и често противоположни - трудно е да експериментираме с всичко. Препоръчани са ми - пиоктанин, цинкови пасти, риванол, Бочко за подсичане, судокрем, кремове на фирмите за стома-продукти, кърпички със защитен филм от същите фирми и много други неща. Какво бихте препоръчали Вие и как точно да се ползва, все пак в крайна сметка, преди залепяне на торбичката, не трябва да има мазнина по кожата? Благодаря!
Vasila
 
Мнения: 5
Регистриран на: 29 Мар 2017, 11:10

Re: Раздразнена кожа около стома

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Дек 2019, 12:11

Vasila написа:Здравейте, майка ми (81) е със стома от началото на ноември т. г. Както повечето хора, и ние имаме проблем с кожата около стомата, която се разранява и дори прокървява. Препоръките за решаване на този проблем са много и често противоположни - трудно е да експериментираме с всичко. Препоръчани са ми - пиоктанин, цинкови пасти, риванол, Бочко за подсичане, судокрем, кремове на фирмите за стома-продукти, кърпички със защитен филм от същите фирми и много други неща. Какво бихте препоръчали Вие и как точно да се ползва, все пак в крайна сметка, преди залепяне на торбичката, не трябва да има мазнина по кожата? Благодаря!

Здравейте!

Трудно може да се даде адекватна препоръка какво да предприемете, от някой който не е запознат с проблема. Направете лична консултация с лекар, който има опит с подобен казус.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3295
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Раздразнена кожа около стома

Мнениеот Vasila » 10 Дек 2019, 16:37

Благодаря Ви за отговора!
С уважение! Колева
Vasila
 
Мнения: 5
Регистриран на: 29 Мар 2017, 11:10


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта