Енергийните вампири-как да се предпазим

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот mile_jeleva » 08 Яну 2012, 20:43

Сигурно си спомняте приказките, в които се разказва как Баба Яга превръща прекрасната принцеса в жаба, а момчето в агне. Отнемайки живота им, към вещицата се вливат нови сили и енергия за още по-страшни злодеяния, от които Баба Яга изпитва все по-голямо удоволствие и блаженство.
С тези примери от приказките бихме могли да обясним понятието вампиризъм, с което се сблъскваме във всекидневните си взаимоотношения с хората.

След среща с енергиен вампир се чувстваме отпаднали, уморени, не е изключено да имаме главоболие или да ни се спи. Това се дължи на изсмуканите от тялото и съзнанието ни сили.
Тъй като енергийният вампир атакува психиката, няма лекарства, които да му противодействат, но има други изпитани методи. Като начало избягвайте контакт очи в очи или допир с предполагаемия енергиен крадец. Отнасяйте се хладно към него и терзанията му – така след време ще преустанови контакт с вас. В никакъв случай не споделяйте за себе си. На успехите ще завиди, а от притесненията ще се възползва, като отнеме от заряда и подсили грижите ви. Подхождайте с шега или усмивка към всяка негова реплика – смехът ще обезоръжи агресията му. При евентуален спор запазете самообладание и не повишавайте тон. По-добре е да замълчите и да си представите нещо, което ви успокоява (например течаща вода, шума на вятъра или дъжда). Някои хора използват и амулети срещу енергийните врагове.
Как се справяте с енергийните вампири в ежедневието си?
Прикачени файлове
Катерина-Петрова-Дневниците-на-вампира.jpg
Катерина-Петрова-Дневниците-на-вампира.jpg (23.61 KiB) Прегледано 10058 пъти
Какъвто и да е въпросът, любовта е отговорът.
Аватар
mile_jeleva
 
Мнения: 37
Регистриран на: 06 Яну 2012, 12:37

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот delinda » 09 Яну 2012, 10:05

На времето имах една приятелка, която си беше чист енергиен вампир. Обсебваше цялото внимание на хората около нея и след това аз лично се чувствах като изцеден лимон. Едва ли има някакъв определен начин да се предпазим от подобни хора, особено ако са част от нашето ежедневие. Може би единствения начин е да спреш да общуваш с тях. Аз поне така направих и съм доволна ;)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda
 
Мнения: 217
Регистриран на: 16 Сеп 2011, 09:11

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот mile_jeleva » 09 Яну 2012, 11:42

Не вярвам много, много на магии и тем подобни, но за енергийните вампири, съм убедена, че съществуват - мисля че всеки от нас е изпитвал, как да се изразя, гадно чувство и е оставал страхотно уморен от общуването с определени хора, независимо от повода.А дали самите енергийни вампири знаят, че са такива? Дали усещат, че отнемат от енергията на определени хора ?
Защото аз съм си правила експеримент с това и колкото пъти съм имала контакт с един определен такъв човек, / по мое лично мнение " енергиен вамприр " /винаги след това съм се чувствала зле или ми се е случвало нещо лошо.
Какъвто и да е въпросът, любовта е отговорът.
Аватар
mile_jeleva
 
Мнения: 37
Регистриран на: 06 Яну 2012, 12:37

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот Finger » 09 Яну 2012, 13:34

delinda написа:На времето имах една приятелка, която си беше чист енергиен вампир. Обсебваше цялото внимание на хората около нея и след това аз лично се чувствах като изцеден лимон. Едва ли има някакъв определен начин да се предпазим от подобни хора, особено ако са част от нашето ежедневие. Може би единствения начин е да спреш да общуваш с тях. Аз поне така направих и съм доволна ;)

Не харесвам такива хора и дори избягвам да общувам с тях. Обичам позитивните лица, вечно усмихнатите и тези, които по-рядко се оплакват.
Finger
 
Мнения: 138
Регистриран на: 07 Дек 2011, 11:48

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот rora » 05 Фев 2013, 13:09

А знаете ли повече за типовете енергийни вампири? Бях попаднала на статия, според която се делят на 4 основни типа. Сега не мога да я намеря, а и не мога да си спомня подробности. Знам, че основните бяха оплакващият се ( тип жертва) и властващият (агресивният)...сред другите два беше мълчаливият, които очаква все да го питат какво има и т.н.
Много ми се иска пак да намеря тази статия...не я откривам в нета :?
rora
 
Мнения: 133
Регистриран на: 28 Яну 2013, 09:49

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот geriva » 03 Мар 2013, 16:15

Това ли търсиш?
Енергийният вампиризъм може да бъде умишлен или неосъзнат. Известни са два типа енергийни вампири:

Активни – познати още като слънчеви. Те са агресивни и открито нападат енергийното ви поле. Злопаметни са, обичат да се заяждат и често предизвикват скандали като ви обиждат или опонират без причина. Целта е да изгубите самоконтрол, защото тогава хабите най-много енергия. Ревнивците са активни вампири.
Пасивни (лунни). Те са по-опасни, защото слагат маската на безобидни и спокойни хора, които обаче търсят слушател за душевните си терзания. Оплакват се, че са затрупани с проблеми, но не правят нищо, за да ги решат, затова не ги съжалявайте.
Говори се още за дървени и телефонни вампири. Първите са мнителни и недоверчиви, а вторите ще окупират вниманието ви с дълги и безсмислени разговори по телефона.
geriva
 
Мнения: 336
Регистриран на: 18 Фев 2013, 11:45

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот denkaruseva » 17 Май 2013, 11:42

Познавам такива хора. Те провокират негативната ни енергия и се хранят с нея. След контакт с тях се чувстваме като изцедени и разтревожени, а силите ни внезапно ни напускат. Избягвайте да допускате енергийни вампири до себе си!
denkaruseva
 
Мнения: 180
Регистриран на: 17 Дек 2012, 14:23

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот rossitta » 17 Май 2013, 16:49

е провокират негативната ни енергия и се хранят с нея. След контакт с тях се чувстваме като изцедени и разтревожени, а силите ни внезапно ни напускат. Избягвайте да допускате енергийни вампири до себе си!
Така е! Тези хора не са за подценяване...
rossitta
 
Мнения: 190
Регистриран на: 06 Дек 2012, 14:00

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот marile » 04 Фев 2014, 18:56

Капки на Бах ограждане...Правиш си своя енергия и вампирите не могат да ти влияят.
marile
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Фев 2014, 18:54

Re: Енергийните вампири-как да се предпазим

Мнениеот lynnxx » 13 Май 2014, 09:44

marile написа:Капки на Бах ограждане...Правиш си своя енергия и вампирите не могат да ти влияят.

И как точно става това? :idea: Интересувам се живо, тъй като с един такъв имам съпружеска връзка, която няма как да прекратя на този етап. :cry:
lynnxx
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Май 2014, 09:30

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта