Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Похвалете продукт, магазин, фирма или се оплачете от некоректно обслужване, некачествена стока, опит за измама. Споделете мнение или открийте отзив за продукт, услуга или институция.

Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Мнениеот Дидето » 12 Дек 2019, 11:43

Реших да споделя как ме измамиха на миналата Коледа, ако има и още наивнички като мен, да внимават.
Поръчахме раздаване на подаръци у дома от маскиран Дядо Коледа. Човекът беше много дружелюбен, дойде на уреченото място, платих му, дадох му и опакованите подаръци. Още тогава трябваше да се сетя, че има нещо гнило, хем извършва услуга, хем няма офис, няма касов апарат.
Подаръците бяха на стойност над 1000 лева, за мен, за детето, за съпруга и за неговите родители. Опаковани в цветна хартия, в торби. Всичко както си трябва.
Дойде Бъдни вечер, позвъни, Дядо Коледа дойде, снимахме се, много смях и усмивки. След това той си тръгна, пожелахме си приятни неща. Детето си отвори подаръка, вместо таблет - дъска със същата форма. Мъжът ми - вместо телефон - парче от дъска.
Моето ново яке се оказа торба, натъпкана с хартия.
Няма да описвам как ни развали настроението, веднага в полицията. Те първо много се смяха, но след това ми поискаха касова бележка и там вече започна проблемът.
Колкото и да обяснявах, че съм наивна, че съм глупава, нямаше как да потвърдя, че съм имала реално някаква услуга заявена.
Позвъних му, докато хората празнуват, детето ми реве, а мъжът ми ми се смее. Говорих с него, щял да види какво става, дядо Коледа не бил негов служител, бил нает на граждански договор.
Около Нова година ми позвъни, нямало как да докаже, че съм измамена, защото подаръците не били подменяни, никой друг не се е оплаквал.
:nocomment:
Усетих се зле и лошото ми настроение продължи със седмици. За тази Коледа внимавайте, кому и как. Да не изревете и вие като мен.
Дидето
 
Мнения: 54
Регистриран на: 15 Юни 2018, 10:30

Re: Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Мнениеот Adhoc » 12 Дек 2019, 14:29

Не се сърдете, но как сте вменили доверие на непознат човек??
Бих сменил бравата на апартамента.
Adhoc
 
Мнения: 67
Регистриран на: 26 Фев 2018, 14:07

Re: Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Мнениеот Nikoletta » 12 Дек 2019, 14:30

Щеше да е виц, ако не беше (очевидно) истина. Жалко за разочарованото дете, но и вие сте постъпила много наивно. В кой град се развива ситуацията?
Nikoletta
 
Мнения: 77
Регистриран на: 23 Юни 2019, 20:10

Re: Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Мнениеот zlati1459 » 12 Дек 2019, 17:35

Бизнес си правят хората от такива глупаци като вас.. Как ще дадете скъпи подаръци ан непознат човек! Като нищо утре и детето си ще поверите на напълно непознат на улицата, срамота!
zlati1459
 
Мнения: 53
Регистриран на: 05 Ное 2019, 10:37

Re: Как ме измамиха на миналата Коледа, бъдете внимателни

Мнениеот mimeto96 » 13 Дек 2019, 12:06

Оле! Как може да има такива хора?! И аз съм супер наивна и сигурно щяха да ме измамят по същия начин... Не ги е срам по Коледа да вършат безобразия! :sad:
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55


Назад към Похвали се, оплачи се, намерете или дайте своето мнение!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта